avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei stimulentul?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramqby , utilizator 18:05, 25 Februarie 2016
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana va implini 2 ani.
Acum am inteles domnul Tudor si tot respectul..Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
ramqby, utilizator
iar in perioada de cand incep munca pana la implinirea varstei de 1an(a copilului) voi primi doar salariul de la munca?daca optez pt doi ani si reiau activitatea pana la implinrea varstei de 1an.Iar daca optez pentru un an si reiau activitatea dupa o luna,primesc stimulentul pana la implinirea varstei de 1an?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
ramqby, utilizator
1. Nu ati citit cu atentie raspunsul meu precedent.

2. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
- Pana implineste copilul 1 an veti primi numai salariul pentru munca depusa si apoi veti primi si stimulentul de insertie pana implin este copilul 2 ani.

3. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de la data reluarii activitatii si pana implineste copilul 2 ani.

4. - Stimulentul de insertie se plateste de catre stat, prin AJPIS, asa ca va trebui sa depuneti cererea si c elelalte ate necesare la Primarie .
- Lista cu actele necesare o procurati tot de la Primarie.

5. - Puteti sa beneficiati de stimulentul de insertie si direct, fara sa intrati in CCC.

- Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.
Acum am inteles.Multumesc mult pentru raspunsuri.O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, salariatul poate sa renunte la CCC si sa opteze pentru stimulentul de insertie? Acest lucru este posibil de cand implineste copilul 1 an pana la ... (vezi toată discuția)