avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de catre vecina de desupra mea.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de catre vecina de desupra mea.

Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit rezolvare pe cale amiabila ,un ex. daca sifonul cazii din baie a celui care locuieste deasupra ta si care se sparge datorita vechimii instalatiilor ,il inunda pe cel de dedesupt pe plafon acesta se poate repara prin spargerea plafonului de la cel de dedesupt si inlocuit sifonul iar cel de deasupra suporta cheltuielile reparatiilor de problema asta am trecut cu ani in urma in mod civilizat cu cei care locuiau deasupra atunci acum am iar o problema ,de la apartamentul de desupra pe plafonul si un perete lateral din baie se prelinge apa si gresia este umeda ,mentionez ca deasupra se afla ultimul apartament adica ultimul etaj ,acest necaz l-am avut si anul trecut si nu s-a putut colabora cu cei de desupra de nici un fel ,deabia dupa vreo 3 saptamani la insistentele presedintelui de bloc ia trimis niste muncitori si chipurile au reparat ,dar asa de bine caci anul asta din nou am probleme ,cei de deasupra nu vor sa priceapa ca apa curge de sus in jos si ca interventia se face numai la ei in casa unde sunt tevile ,nefiind acelasi lucru cu reparatia sifonului care se afla sub cada deci in apropierea tavanului meu ,ma gandesc cu groaza ca nefiind intelegatori o sa treaca timpul si umezeala va deteriora peretii ,sunt in stare sa o dau si in judecata eu care nu am avut in viata mea treaba cu tribunalul ,exista alta solutie cum sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:14, 9 Ianuarie 2016
Exista infiintata asociatie de proprietari la nivelul imobilului de lkocuit in comun ?
Daca exista asociatie de proprietari,inseamna ca va puteti folosi de dispozitiile care guverneaza functionarea acestora
L nr 230/2007 prevede
Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.


Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Va multumesc am sa incerc ,anul trecut la fel mi sa intamplat si m-am rugat de administrator si presedinte ,si greu dar greu intr-un final nu stiu cum a lamurit-o presedintele si a cedat trimitandu-i el niste oameni care lucrau in perioada aceea la bloc ,este o persoana imposibila lipsita de educatie [ sa nu sti tu ca apa curge de sus in jos ] si rautacioasa ,ea il ia pe nu in brate ca la ea nu e nimic si degeaba ii explicit ca tevile sunt in perete si totul se scurge in jos ,oricum imi notez ce mi-ati scris si ma duc la administratie din nou va multumesc .
florinm58 a scris:


[ sa nu sti tu ca apa curge de sus in jos ] si rautacioasa ,ea il ia pe nu in brate ca la ea nu e nimic si degeaba ii explicit ca tevile sunt in perete si totul se scurge in jos


Nu este obligatoriu sa fie rea vointa
Exista situatii in care este mai greu de evidentiat direct de la cel in cauza ca are o defectiune la instalatie,mai ales in cazurile in care exista placata gresie si faianta care nu permit sa se vada eventualele urme de scurgeri apa
Intradevar,sunt multi locatari care sunt indiferenti a verifica periodic instalatia din proprietate sau care refuza sa permita accesul reprezentatilor asociatiei de proprietari pentru verificari sau remedieri defectiuni
Daca exista intelegere si toleranta,toate problemele se pot solutiona amiabil
Succes !

Cu ajutorul presedintelui sa se stabileasca in primul rand unde este avaria. Poate fi in perete intre apartament si in cel de sus sa nu se vada nimic, sa fie uscat...
Daca nu colaboreaza vecinul de sus, presedintele poate lua o masura de urgenta: opreste apa pe acea coloana si atunci nu o sa mai aveti infiltratia.
Apa se poate opri de la subsol pe intreaga coloana si daca nu mai aveti infiltratia, e clar ca este o defectiune a instaltiei de apa. Daca nici atunci vecinul nu colaboreaza, discutati cu presedintele sa se puna un robinet pe coloana de alimentare ce urca de la dv la vecin. Se inchide acel robinet din casa dv si se deschide cel de la subsol. Asa vor avea toti vecinii apa mai putin cel de la ultimul etaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament AltaMihaela AltaMihaela Buna seara, Stau la etajul 1 intr-un bloc de 10 etaje. Am avut in apartament o baie de serviciu pe care am transformat-o in dresing. Administratorul spune ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)