avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am auzit un zvon si as dori sa stiu daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am auzit un zvon si as dori sa stiu daca este adevarat si daca pot beneficia si eu.

Buna ziua, am auzit un zvon si a-si dori sa stiu daca este adevarat si daca pot beneficia si eu.
Zvonul: daca primesti indemnizatie pentru crestera copilului (2ani) si in timpul acesta se naste si cel de-al doilea copil, se prelungeste termenul la indemnizatie cu inca 2 ani?
Situatia mea: primesc indemnizatie pentru cresterea copilului ca am frecventat cursuri de zi la o facultate. Intrebarea este, beneficiaza doar cei care au lucrat cu carte de munca? Sau ma incadrez si eu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: dj_mdxp , utilizator 12:47, 17 Ianuarie 2016
1. Nu este un zvon este o prevedere legala.

2. Daca veti naste al doilea copil in timp ce sunteti in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

3. - Pe perioada de suprapunere, de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si cefati cerere pentru cei 600 lei.
- Tot atunci solicitati si alocatia de stat pentru copii pentru al doilea copil.

4. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2 va prezentati la Primarie si completati cererea tip pentru indemnizatie.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos, pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil Alexeioana Alexeioana Buna ziua. Momentan ma aflu in perioada de crestere copil care va implini 2 ani pe 21.04.2017. Daca nasc un alt copil pana atunci perioada aceasta de ... (vezi toată discuția)
Drepturi pt tripleti lelyduda lelyduda Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)