avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi pt tripleti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi pt tripleti

Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului datorita faptului ca sunt 3 copii?Mentionez faptul ca mai am un baietel de aproape 2 anisori! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 22 Septembrie 2014
1. Daca nasterea tripletilor a avut loc inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) atunci veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu copii dupa certificatele de nastere a tripletilor va prezentati la Primariei si solicitati indemnizatie pentru CCC2.

3. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1.
- Pentru fiecare nascut in plus veti primi, pe langa indemnizatie, inca 600 lei lunar adica 600 x 2 = 1.200 lei.

4. - Bineinteles ca veti primi si alocatie de stat pentru fiecare copil.

5. - Pe perioada de suprapunere, de cand se nasc tripletii si pana se termina CCC1 si veti intra in CCC2, veti mai primi inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu copii dupa certificatele de nastere a tripletilor si completati ceerea pentru acaesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru tripleti Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua!Sunt mamica care asteapta nasterea de tripleti;data probabila ar fi cam in luna decembrie.In martie anul curent la data de 6,am incetatat sa mai ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil mihaelacapra2005 mihaelacapra2005 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)