avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract prin acordul partilor pe motiv ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract prin acordul partilor pe motiv absente nemotivate

Bună ziua ! Am fost angajata 2 saptamani la o firma dar din motive care nu mi au permis nu am ajuns la munca și am hotărât de comun acord sa încheiem contractul prin acordul partilor dar la motiv va fi trecut absent nemotivat . În februarie am un concurs unde este menționat faptul sa nu mi fi încetat contractul de munca pentru motive disciplinare. Eu intru sub incidenta motivelor disciplinare deși nu a fost vorba de concediere cu incetare prin acordul partilor dar motiv a and absenta de la locul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 18 Ianuarie 2016
Incetare c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. are la baza acordul partilor si nu absentele nemotivate ale salariatului.
Acestea vor figura in declaratia D112 si in adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.


In decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor (art. 55, lit.b) din Codul muncii) nu se scrie motivul incetarii CIM ci se mentioneaza numai ca aceasta s-a facut in baza cererii dvs.
atunci, in situatia data( incetare contract prin acordul partilor , sub motivul absentarii nemotivate de la locul de munca) ma pot incadra la urmatoare solictare din partea unui angajator ? :''nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare '';
Incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. are la baza acordul partilor si nu cererea uneia dintre parti.

Nu are nicio legatura absentele nemotivate cu incetarea c.i.m. cu acodul partilor.
Angajatorul a dat dovada de intelegere cand a acceptat o astfel de incetare a c.i.m., in loc sa demareze procedura cercetarii dcsiplinare.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Partile nu pot pica de acord asa, din senin si simultan, daca una dintre ele nu isi exprima dorinta (cererea) de incetare a CIM.

2. Incetarea CIM cu acordul partilor nu este o incetare din motive disciplinare asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)