avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract prin acordul partilor pe motiv ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract prin acordul partilor pe motiv absente nemotivate

Bună ziua ! Am fost angajata 2 saptamani la o firma dar din motive care nu mi au permis nu am ajuns la munca și am hotărât de comun acord sa încheiem contractul prin acordul partilor dar la motiv va fi trecut absent nemotivat . În februarie am un concurs unde este menționat faptul sa nu mi fi încetat contractul de munca pentru motive disciplinare. Eu intru sub incidenta motivelor disciplinare deși nu a fost vorba de concediere cu incetare prin acordul partilor dar motiv a and absenta de la locul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 18 Ianuarie 2016
Simultan chiar nu au cum sa fie ...:))

../ma pot incadra la urmatoare solictare din partea unui angajator ? :''nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare '

Da, va incadrati intr-o astfel de situatie.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
"Partile nu pot pica de acord asa, din senin si simultan, daca una dintre ele nu isi exprima dorinta (cererea) de incetare a CIM"
a fost intocmita de catre mine o cerere prin care am solicitat incetarea contractului in baza articolului 55 litera b . Angajatorul a fost de acord cu aceasta incetare , doar ca avand in vedere ca am fost absenta la locul de munca in aceste 2 saptamani va trebui sa ma declare absenta in toata aceasta perioada ca fiind motivul pt care s a incheiat acest contract.
Din acest motiv nu mi a fost clar daca contractul individual de muncă a incetat pentru motive disciplinare avand in vedere ca ma va declara absenta nemotivata.
Motivul pentru care a incetat c.i.m. este acordul partilorsi nu cel diisciplinar pentru absente nemotivate. Este cam improprie sustinerea angajatorului.

In pontaj veti figura absent nemotivat in acea perioada. De asemenea, in adeverinta de vechime si in D112 se vor mentiona absentele nemotivate.

Desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate are ca temei legal art.61 lit.a C.mun. si nu art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)