avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas student
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas student

Buna ziua.Am si eu o speta cu o viitoare pensie de urmas.Fiica mea este studenta la zi,are 24 de ani si beneficiaza de pensie de intretinere de la tatal ei.El locuieste in alt oras si mai are o fiica,deci fata mea are 1/6 din veniturile acestuia pana la 26 de ani.Problema este ca acesta s-ar putea sa decedeze si bineinteles fata trebuie sa aiba o pensie de urmas pe perioada studiilor pana la 26 de ani.Cum sa procedam in aceasta situatie noi nu detinem nici un act,toate actele le va depune probabil actuala sotie pentru cealalta fiica minora la CNAP din localitatea unde locuieste debitorul.Cum vom putea noi solicita pensia de urmas pentru ca obligatoriu si aceasta se stabileste ca procent in functie de 2 urmasi deci nu se poate face abstractie de unul in favoarea celuilalt.Si daca avand aceasta pensie de urmas pana la 26 de ani pe perioada studiilor,fiica mea se poate si angaja,pentru ca sunt cheltuieli foarte mari cu intretinerea si scolarizarea.Va multumesc,astept cu nerabdare raspunsul .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:46, 19 Ianuarie 2016
1. - Pensia de urmas se poate cumula cu orice alt venit provenit din salarii, indiferent de cuantumul acestuia.
- Asadar fiica dvs. se poate angaja la orice loc de munca fara a pierde pensia de urmas.

2. - In legatura cu intrebarea referitoare la cim puteti intra in posesia actelor tatalui copilului, in vederea solicitarii pensiei de urmas, nu ma pricep sa va raspund, poate e bine sa consultati un jurist de profesie (eventual un avocat).
- Cred ca puteti lua legatura cu actuala sotie si sa o rugati sa va dea actele necesare.
- Sau cred ca ati putea sa le solicitati de la Casa de Pensii unde vor fi depuse actele pentru pensie de urmas pentru celalalt copil.

Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere solicitată de copil major care are pensie de urmaș în urma decesului tatălui. este admisibilă o asemenea cerere? iulia 1968 iulia 1968 Sunt mama unei fete de 19 ani care este in intretinerea mea al carei tata a decedat si in urma succesiunii primeste pensie de 1827 lei si o mostenire de 30000 ... (vezi toată discuția)
Pensie de mostenitor elenna9 elenna9 Buna ziua, eu am un copil provenit dintr-o relatie anterioara. Tatal copilului a murit recent, Dumnezeu sa-l odihneasca. In timpul vietii, el nu a contribuit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florinda florinda In 2006 in urma divortului ,fiica mea a fost incredintata tatalui sau in urma audierii ei si a solicitarii acesteia de a sta cu tatal sau. Prin hotararea de ... (vezi toată discuția)