avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere solicitată de copil major ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere solicitată de copil major care are pensie de urmaș în urma decesului tatălui. Este admisibilă o asemenea cerere?

Sunt mama unei fete de 19 ani care este in intretinerea mea al carei tata a decedat si in urma succesiunii primeste pensie de 1827 lei si o mostenire de 30000 lei.Are dreptul sa ma dea in judecata pt plata pensie intretinere?
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iulia 1968 , utilizator 18:57, 15 Februarie 2018
Buna seara,
In ce sens pensie de intretinere?
Este eleva sau studenta?
Avand in vedere ca are un venit .... nu inteleg de ce sa va dea in judecata.
Este eleva in clasa a-12-a si urmeaza sa dea la facultate.
Am avut neplacuta surpriza ca propriul copil in situatia descrisa sa ceara instantei de judecata sa -i stabileasca cota din venitul meu pt pensie de intretinere , prin avocatul matusii din partea tatalui decedat.
Ce sanse de castig are motivand nevoile cu pregatirea pt facultate respectiv L272/2004 art
2 si 44.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia dvs, daca persoana decedata era asigurata, fata are dreptul la o pensie de urmas - dupa tatal decedat. pana la varsta de 26 de ani daca se afla in continuarea studiilor.

Alte discuții în legătură

Pensie urmas student luminita_zenaida luminita_zenaida Buna ziua.Am si eu o speta cu o viitoare pensie de urmas.Fiica mea este studenta la zi,are 24 de ani si beneficiaza de pensie de intretinere de la tatal ei.El ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt studenta care traieste de 2 ani in concubinaj yo5djk yo5djk vreau sa stiu daca o persoana care este studenta la o fac. particulara si traieste in concubinaj de doi ani, isi poate da tatal in judecata pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara danabi danabi Buna ziua! In urma divortului, fiica si fiul meu au primit cate 16,5% pensie alimentara din venitul tatalui . Daca unul dintre copii s-a angajat si nu i se ... (vezi toată discuția)