avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Elev agresat de parintele colegei de clasa
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Elev agresat de parintele colegei de clasa

Buna ziua, vineri la sfarsitul orelor de curs copilul meu a venit acasă plângând si f speriat ca in incinta scolii, mămica unei colege de clasa la agresat fizic si verbal pe copilul meu de fata si cu ceilalti copii si colegi de clasa. Mentionez ca totul s- a intamplat pe holul scolii . Mai grav este ca acest specimene de mama si- a pus fata sa- l bată si ea si sa- l tragă de par si sa- l înjure in timp ce aceasta il tinea de mâini pe copil sa nu fuga. In ajutorul copilului meu a sărit în coleg de clasa si doar atunci el a putut sa fuga spre casă. Am luat legatura imediat cu dna invatatoare si dna directoare urmand ca luni dimineata sa ne întâlnim la scoala si sa rezolvăm problema. Doresc sa stiu legal ce pot face impotriva acestei " mame" ca dânsa sa fie trasa la raspundere pt faptele ei. Va multumesc si astept cu nerăbdare raspunsul dvs. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 10:03, 27 Ianuarie 2016
Din legea 272/2004 art. 89 alin (2) "Orice persoana fizica sau juridica, precum si copilul pot sesiza directia generala de asistenta sociala si protectia copilului din judetul/sectorul de domiciliu sa ia masurile corespunzatoare pentru a-l proteja impotriva oricaror forme de violenta, inclusiv violenta sexuala, vatamare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijenta."

iar art. 94 alin. (1) prevede ca "Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care sunt periclitate viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului, si se clasifica drept abuz fizic, emotional, pishologic, sexual si economic. "

Gasiti aici un articol mai detaliat www.avocatnet.ro/content/art...
si consultati alaturi de articol, legislatia in vigoare (legea 272/2004 actualizata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! - decădere din drepturi tata AlexandraNichitean AlexandraNichitean Am un copil de 10 luni, recunoscut de tată, doar la ambiție pentru a mă șicana pe mine .. însă nu are nici o legătură cu noi, cu copilul mai exact.. ... (vezi toată discuția)
Probleme la scoala din cauza unui minor de 14 ani anthynidiany anthynidiany Nu stiu daca e cel mai potrivit loc pentru aceasta problema, Este vorba despre cumnatica mea, de 13 ani, si care tocmai a terminat clasa a 7-a. Problema e ... (vezi toată discuția)
Legea 272/2004, capitolul vi, practica sau teorie ? Ecaterinaa Ecaterinaa Deoarece in unele postari anterioare, cred ca nu am reusit sa-mi clarific problemele de ordin juridic, pun mai ales specialistilor in domeniu urmatoarea ... (vezi toată discuția)