avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Anulare scutire impozit hibrid Sector 2 Bucuresti
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Anulare scutire impozit hibrid Sector 2 Bucuresti

Buna ziua,

Detin un autoturism de tip hibrid cu capacitatea cilindrica de 3301 cmc.
Anul trecut, am avut o reducere de 95% la impozitul auto in baza hotararii de guvern, urmand ca anul acesta, conform comunicatelor de presa, sa fiu scutit 100%. Astazi mi-a venit o instiintare de la Directia Venituri Buget Local Sector 2 cum ca potrivit HCGMB nr 218/10.12.2015 doar autoturismele de tip hibrid cu capacitatea sub 2200cmc beneficiaza de o reducere de 100%, pentru restul fiind reimpus plata integrala adica 4900 RON.
Am citit Codul fiscal, ART nr 227/2015 in care este specificat clar:
(3) În cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu minimum 50%, conform hotărârii consiliului local.
Efectiv nu au cum sa excluda o subcategorie de hibride, iar hotararea consiliului general incalca codul fiscal.
Daca mai este cineva in aceasta situatie, rog sa ma contacteze intrucat voi ataca instiintarea la Curtea Constitutionala in termen de 15 zile.
Daca mai exista alta posibilitate va rog sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Impozit autoturisme hibride gabriel365 gabriel365 Buna seara! As dori sa va adresez o intrebare: In Legea nr.227/2015 art.470 alin.3 se mentioneaza faptul ca autoturismele hibride beneficiaza de reducere de ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale roadx roadx Taxe si Impozite locale In data de 22 Ianuarie 2022, d-l Dragos Niculescu a publicat un articol legat de taxe si impozite pe 2022 ... (vezi toată discuția)
Impozit auto - proces discriminare? octaviancu octaviancu Buna ziua, Se poate intenta un proces de discriminare avand in vedere faptul ca impozitul auto nu se calculeaza dupa aceeasi formula pentru toti cetatenii ... (vezi toată discuția)