avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre manipulare vs legatura de familie - va rog ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre manipulare vs legatura de familie - va rog pareri

Buna tuturor,

As dori sa aflu o parere legata de situatia in care ma aflu la momentul curent.
In ideea in care parintii mei sunt despartiti, iar mama mea nu mai are dreptul de a beneficia de pe urma unui credit economic, a decis ca eu sa inchei un contract cu banca, pe o suma de ~10000 RON pe termen de 5 ani.

Din acesti bani a fost achizitionat un laptop in valoare de 3000 RON, de restul banilor beneficiind mama mea.
Din momentul inceperii contractului si pana in momentul de fata, i-am dat cel putin 300 de euro lunar pentru a o ajuta financiar, din acesti bani facandu-se si plata ratei lunare de credit.
Din momentul in care am decis sa ma mut impreuna cu prietenul meu, a aparut si tatal meu in peisaj, in ideea in care parintii mei nu au mai stat unul langa celalalt de cel putin 2 ani.
In momentul de fata acestia locuiesc impreuna si dispun de asemenea de o sursa de venit provenita din urma inchirierii unei garsoniere. Pe langa toate acestea, maica-mea imi spune ca este in urma cu creditul si ca doreste ca eu sa o ajut cu bani, insa simt ca imi cere prea mult si ca nu mai este de datoria mea sa mai contribui la platirea creditului, insa in cele din urma, creditul se afla pe numele meu.

Este vreo posibilitate ca eu sa inchei acest credit intr-un fel sau altul, sau sa fac in asa fel incat sa ajunga pe numele dansei, ca eu sa nu fiu afectata in ideea in care nu mai are de gand sa contribuie la rata lunara a creditului?

De asemenea, aceasta intrebare a fost pusa pentru a stii,mai degraba, ce parere aveti despre aceasta situatie, si daca vi se pare normala situatia in care sunt pusa ?
Tin sa precizez de asemenea ca in ultimul an, maica-mea avea acces la cardul meu de credit si imi retragea bani fara stirea mea, lasandu-ma cu o saptamana inainte de mutarea cu prietenul, si la o luna distanta de urmatorul salariu, cu 20 de lei pe card. Ma simt manipulata si folosita..#-o

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va urez o seara placuta in continuare.

Simona
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 28 Ianuarie 2016
dvs ati permis toate astea, iar faptul e consumat. Nu aveti cum sa transferati creditul, poate nici mama nu e de acord si nici banca.
Vorbiti cu ambii parinti sa va dea bani sa platiti dvs ratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani ana_g ana_g buna ziua, vreau sa ma indrumati in urmatoarea problema: In urma cu 3 luni am facut un credit la banca pe care in proportie de 70% l-am investit in renovarea ... (vezi toată discuția)
Girant executat lavinia_radu lavinia_radu Buna ziua, Tatal meu s-a pus ca girant in anul 2006 pentru un vecin(pe vremea aceea de buna credinta) pentru un imprumut la CAR Roman, luand suma de ... (vezi toată discuția)
Credit banca bonitakiss bonitakiss buna ziua. am si eu urmatoarea speta cu care va rog sa ma ajutati. x ia un credit de nevoi personale de 30000 ron. banii de fapt ii ia pt un prieten care ii ... (vezi toată discuția)