avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... necesitatea unei autorizatii psi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

necesitatea unei autorizatii psi

Buna ziua,

Pentru o constructie (finalizata inainte de 1990) achizitionata in 2008 (atunci cand era in vigoare legea cu peste 600 mp) cu o suprafata construita de 420 mp, este necesar sa scot autorizatie psi/isu? dupa acutualizarea legii in care este stipulate suprafata de peste 400 mp?

Avand in vedere ca nu s-a facut nici o modernizare sau schimbare de destinatie!

Am citit toate reglementarile si hotararile, insa tot nu sunt in clar!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:50, 29 Ianuarie 2016
Ce activitati se desfasoara/ urmeaza a se desfasura in respectiva locatie ?
productie si depozitare.
Inainte de achizitie a fost aceeasi activitate, numai ca pe alte produse.
Va incadrati in prevederile HG nr.1739/ 2006
-art.1 Se aprobă următoarele categorii de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu:
lit. e) clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu funcţiuni mixte, având destinaţia de comerţ,
producţie sau depozitare, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 400 mp;
Prevederea nu este conditionata de anul ctiei.
Autorizarea ISU depinde si de natura produselor depozitate, de gradul lor de pericol pentru sanatatea lucratorilor, de riscul de incendiu/ explozie, de cantitatea depozitata din fiecare sortiment, etc.
si eu ma duc sa solicit autoriz ca depasesc suprafata?
iar pentru astia 20 mp in plus? trebuie sa fac o documentatie ca si cum am construit acum?
Trebuie sa respectati prevederile Legii nr.307/ 2006
-ART. 19 Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
c) să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, prevăzute de lege, şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora; în cazul anulării avizelor ori a autorizaţiilor, să dispună imediat sistarea lucrărilor de construcţii sau oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective;
Daca nu veti respecta legea, puteti fi sanctionat contraventional la primul control din partea pompierilor. In cazul producerii unui eveniment soldat cu victime si/ sau daune materiale, nerespectarea legii poate fi incadrata ca infractiune.
La solicitarea autorizatiei de la ISU trebuie sa prezentati documentatia ceruta prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este necesar avizare / autorizare isu pentru 2 cladiri ... Popescu Mihai 1985 Popescu Mihai 1985 Buna ziua, Este necesar avizare / autorizare ISU pentru 2 cladiri (imobile) alaturate, insiruite care au adrese diferite si nr de carte funciara diferite, ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)