avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aviz ISU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aviz ISU

Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care comercializeaza furaje pt. pasari , iar la et.1 mai este un cabinet de psihologie. Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pt. a obtine autorizatie ISU,sau daca nu este necesara, negatie de la ISU. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:42, 21 Martie 2016
Legea nr.307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind securitatea la incendiu, mentioneaza:
-art.19 Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
c) să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, prevăzute de lege, şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora; în cazul anulării avizelor ori a autorizaţiilor, să dispună imediat sistarea lucrărilor de construcţii sau oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective.
-art.20 Persoanele fizice, asociaţiile familiale sau persoanele juridice care deţin părţi din acelaşi imobil trebuie să colaboreze pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin din prezenta lege, în vederea asigurării măsurilor de apărare împotriva incendiilor pentru întregul imobil.
In cazul dvs., proprietarul spatiilor comerciale trebuie sa solicite si sa obtina avizul ISU, iar chiriasii sa colaboreze pentru asigurarea masurilor psi in intregul imobil.
Avizele/ autorizatiile ISU se elibereaza pentru intreaga locatie, nu numai pentru un spatiu anume, inchiriat, luandu-se in considerare existentata unor spatii, instalatii si dotari comune (cai de acces si de evacuare, iluminat de siguranta, instalatii de stins incendii, lift, scari exterioare, de incendiu, etc.) ale locatiei.
Pentru autorizare se au in vedere si prevederile HG nr.1739/ 2006, respectiv:
-art.1 Se aprobă următoarele categorii de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu:
lit. e) clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu funcţiuni mixte, având destinaţia de comerţ,
producţie sau depozitare, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 400 mp;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Cine este responsabil cu su intr-o locatie inchiriata? larisalaly larisalaly O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii, Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie isu privind securitatea la incendiu Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua. Am rugămintea să mă ajutați cu informație. Sunt în următoarea situație: Societatea al cărui Cadru Tehnic PSI sunt, este proprietar a 4 ... (vezi toată discuția)