avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa stagiu cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa stagiu cotizare

Un salariat care indeplineste conditiile pentru a iesi la pensie limita de varsta, are lipsa o perioada la stagiu de cotizare, in perioada 2003-2005.
Acest fapt reiese din Adeverinta de venit eliberata de CAS.
Intreband la firma respectiva, contabila a spus ca pana la urma s-au platit contributiile si ca ii va elibera o adeverinta (mentionez ca firma nu mai functioneaza, dar contabila are statele de plata la ea acasa temporar).
Totusi, pe langa adeverinta, cred ca trebuie sa depuna si declaratiile la cas, nu credeti? Multumesc.

Mai am un caz asemanator, doar ca, respectiva firma a fost lichidata. Lichidatorul nu a mai platit contributiile pentru salariati, dupa executarea activelor. Angajatul are lipsa la stagiu de cotizare aproape 2 ani. Interesandu-ma la lichidatorul respectiv, acesta nu mai functioneaza, nu stiu cum, dar au fost preluati de altii, care nu stiu despre ce e vorba. Mi-au spus sa intreb la tribunal, daca e inchis dosarul sau nu. Angajatul ce trebuie sa faca acum? Sa dea in judecata lichidatorul?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:13, 1 August 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Nu inteleg........:hm:
Daca nu depune si declaratiile , nu ii va aparea acea perioada la CAS
multumesc dl. elis.
Dar pentru al doilea caz, cel cu lichidatorul, ce e de facut. Sa dea in judecata lichidatorul?
Da, poate actiona in judecata pe lichidator cu conditia sa dovedeasca ca nu a platit contributiile pentru salariati, dupa executarea activelor.

Alte discuții în legătură

Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor la asigurarile sociale Marcela33 Marcela33 Buna ziua, Am lucrat intr-o societate comerciala care a falimentat, inainte de faliment nu a platit doi ani contributiile la bugetul asigurarilor sociale. ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca angajatorul a platit taxele pentru mine olimiha olimiha Am fost sa ma interesez la ITM daca sint cu cartea de munca la zi, de acolo reiese ca sant activa la aceasta firma dar atat. Nu este vreo dovada ca s-au ... (vezi toată discuția)