avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Neplata contributiilor la asigurarile sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Neplata contributiilor la asigurarile sociale

Buna ziua,

Am lucrat intr-o societate comerciala care a falimentat, inainte de faliment nu a platit doi ani contributiile la bugetul asigurarilor sociale. asi dori sa aflu daca in aceasta situatie eu beneficiez de vechime in munca pentru aceasta perioada sau nu. Mentionez ca mie mi s-a retinut din salar CAS asigurat, dar nu a fost virat.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 2 Octombrie 2015
Nu beneficiati.
adolfinapop a scris:

Nu beneficiati.


Care este textul de lege care prevede asa ceva?
1. Beneficiati de vechime in munca deoarece ati muncit in toata aceasta perioada in baza unui contract individual de munca.

2. - Perioada in care angajatorul nu a platit contributiile la pensie este stagiu de cotizare la pensie pentru ca acesta este stabilit de perioada in care ati datorat (chiar daca nu s-a platit) contributia de asigurari sociale pentru pensie (CAS).
- Problema este insa ca punctul de pensie pe aceasta perioada este egal cu zero.

3. Pentru ca acea perioada sa fie stagiu de cotizare la pensie trebuie ca angajatorul sa fi depus declaratiile nominale lunare (D112) la ANAF.

3. Mergeti la Casa de Pensii si solicitati adeverinta cu stagiul de cotizare si daca apareti cu stagiu in acea perioada inseamna ca a depus D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata Ipuz Ipuz Sotia mea are 58 de ani si 38 si 6 luni de ani vechime. A dorit sa inainteze actele pentru pensie anticipata fara penalizare si a aflat ca ultimii doi ani nu ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca rodicasaizu rodicasaizu 1. Anii de studii superioare se considera vechime in munca? 2 . Daca firma la care lucrez nu a platit la stat impozitele si contributiile acesti ani sunt ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)