avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... INREGISTRARI C.F.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

INREGISTRARI C.F.

Am mostenit o casa care nu are toate incaperile inregistrate in cartea funciara.La ceea ce a fost cumparat initial de parinti, pe parcurs au mai fost adaugate incaperi. Imediat dupa 1989 sa depus la primarie declaratia pt.impunere corec, deci se plateste impozit pt.toata cladirea. Apare diferenta si la teren, este mai putin decat in CF, probabil sau mai "mutat"vecinii,dar si prin regularizarea albiei vaii din fundul gradinii.
Cum se poat corecta iregistrarile in cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:08, 2 Februarie 2016
Conform dispozitii L nr 7/1996 republicata ,radierea notarilor din cartea funciara ,se realizeaza fie prin document autentificat fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
In speta expusa deoarece Am mostenit o casa care nu are toate incaperile inregistrate in cartea funciara.La ceea ce a fost cumparat initial de parinti, pe parcurs au mai fost adaugate incaperi.,pentru intrare in legalitate este necesar sa realizati cadastrul bunului imobil
Pentru teren ,trebuie realizata expertiza topografica de actualizare
In final solicitati notarea raportului cadastral si expertiza topografica la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere casa și anexa din cf. alin113 alin113 Buna seara, recent am cumpărat un teren pe care la OCPI figurează o casa, faptic pe teren nu mai exista doar o grămadă de pământ, casa a picat în urma ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de mostenitor manona_1511 manona_1511 Buna ziua, in urma decesului mamei, a ramas urmatoarea masa succesorala: 2 terenuri alipite (cu 2 numere topo aferente) si un alt teren pe care se afla ... (vezi toată discuția)
Teren alexandra nicolae alexandra nicolae Locuim in casa bunicilor .Acestia au cumparat casa in 1987 .Pe actul de vanzare-cumparare scrie ca avem 10 m pe latime in spate ,10m in fata .In anul 1994 ... (vezi toată discuția)