avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in ...

Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in cartea funciara,dar in noile planuri ale primariei jumate este trecut intravilan,ce trebuie facut pentru a putea schimba actele ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 23:34, 24 Aprilie 2025
Probabil Primaria si Consiliul Local au largit intravilanul ( prin HCL ) .Va trebui sa apelati la un topograf autorizat care sa faca o dezmembrare a terenului , in doua parcele separate , cu numere cadastrale diferite , care se vor inregistra in cartea funciara tot asa , vor fi doua cf-uri . Nu e obligatoriu sa le separati si fizic ( prin garduri ) . Apoi , pe parcela de intravilan , cereti un certificat de urbanism pentru a vedea in ce conditii puteti construi . Daca va incadrati , obtineti autorizatie de construire . Asta , daca vreti sa si construiti pe terenul intravilan .
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
In cartea funciara cine trebuie sa faca cererea,topograful care face cadastrul,sau eu ca si proprietar,va multumesc
Topograful va face lucrarea si o depune la OCPI . Cand e aprobata , o depuneti la Cartea Funciara . Odata aprobata , nu mai e nici o problema , CF este a Oficiului de Cadastru .
Buna ziua,in actele de vanzare cumparare pe care le detin este trecut terenul extravilan,dupa ce o sa fac modificariile cu cadastrul si cartea funciara,trebuie si actele modificate ,trebuie dus iar la notar?
Contractul de v-c ramane asa cum a fost intocmit . Va trebui sa mergeti cu actele de dezmembrare la notar ( nu neaparat la cel care v-a intocmit contractul ) si acesta va rezolva cu intabularea . Deci , privitor la acel pamant , veti avea doua randuri de acte : contractul de v-c , cele de dezmembrare ( cu numerele cadastrale noi ) si intabularea ( cu extrase de carte funciara separate ) . Nu sunt notar , nici nu am studii de drept , doar am trecut si eu prin exact aceeasi situatie . Primul pas - un topograf autorizat OCPI .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am constatat ca un teren care în trecut figura va ... Prodan Prodan Bună ziua, am constatat ca un teren care în trecut figura va extravilan, în prezent, este trecut ca intravilan. Deoarece vreau sa vând acest teren unde ar ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ocpi - teren devenit intravilan Panciu Panciu Buna ziua, In localitatea mea, primaria a admis pana acum asa-zisa notiune de intravilan extins, permitand constructia de locuinte pe ceea ce in vechiul PUG ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)