Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in cartea funciara,dar in noile planuri ale primariei jumate este trecut intravilan,ce trebuie facut pentru a putea schimba actele ...va multumesc
Probabil Primaria si Consiliul Local au largit intravilanul ( prin HCL ) .Va trebui sa apelati la un topograf autorizat care sa faca o dezmembrare a terenului , in doua parcele separate , cu numere cadastrale diferite , care se vor inregistra in cartea funciara tot asa , vor fi doua cf-uri . Nu e obligatoriu sa le separati si fizic ( prin garduri ) . Apoi , pe parcela de intravilan , cereti un certificat de urbanism pentru a vedea in ce conditii puteti construi . Daca va incadrati , obtineti autorizatie de construire . Asta , daca vreti sa si construiti pe terenul intravilan .
Topograful va face lucrarea si o depune la OCPI . Cand e aprobata , o depuneti la Cartea Funciara . Odata aprobata , nu mai e nici o problema , CF este a Oficiului de Cadastru .
Buna ziua,in actele de vanzare cumparare pe care le detin este trecut terenul extravilan,dupa ce o sa fac modificariile cu cadastrul si cartea funciara,trebuie si actele modificate ,trebuie dus iar la notar?
Contractul de v-c ramane asa cum a fost intocmit . Va trebui sa mergeti cu actele de dezmembrare la notar ( nu neaparat la cel care v-a intocmit contractul ) si acesta va rezolva cu intabularea . Deci , privitor la acel pamant , veti avea doua randuri de acte : contractul de v-c , cele de dezmembrare ( cu numerele cadastrale noi ) si intabularea ( cu extrase de carte funciara separate ) . Nu sunt notar , nici nu am studii de drept , doar am trecut si eu prin exact aceeasi situatie . Primul pas - un topograf autorizat OCPI .
Intabulare
iuvri
Buna ziua!
Imi poate da si mie cineva niste informatii?
Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005?
Unde ... (vezi toată discuția)