avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare complexa Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare complexa Prima Casa

Buna ziua,
Sunt posesoarea unui credit Prima Casa, am cateva nelamuriri legate de Asigurarea Complexa incheiata o data cu acordarea creditului:
- in caz de deces, aceasta asigurare acopera plata integrala a creditului ? In contractul de asigurare, pe prima fila scrie la Evenimente asigurate : decesul din orice cauza, ca apoi la fila 2, la rubrica de evenimente asigurate, sa scrie doar incapacitate de munca, pierderea involuntara a locului de munca si invaliditate totala si permanenta de munca.
- in cazul decesului meu, ramane un copil minor mostenitor, are drept de proprietate asupra locuintei?


Multumesc,
Lacri.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:35, 4 Februarie 2016
În mod normal, copilul ar avea drept de proprietate pe casă în cazul unui eventual deces al Dvs., pentru că banca se îndestulează de la asigurător în limita soldului creditului.
Citiți excluderile, pentru că există situații neacoperite, cum ar fi sinuciderea (cel puțin în primii doi ani ai poliței, cum se obișnuiește), dar nu doresc să vă dau idei nepotrivite...

Sănătate și succes!
Multumesc pentru raspuns. Ideea era ca voi achita complet acest credit in jurul varstei de 70 de ani,( Doamne ajuta! ), in niciun caz nu doream o " regie".
Doar ca nu stiu cum sa interpretez acest act de asigurare - care are totusi o pondere de 25% din valoarea totala a creditului acordat initial, si as dori sa stiu ce se intampla in cazul in care mor in timp ce platesc la acest credit .

Sau pur si simplu pot sa renunt la a mai plati aceasta asigurare, destul de mare zic eu, Pe langa ea, mai platesc si PAD-ul obligatoriu si asigurarea casei .

Dacă întrerupeți valabilitatea polițelor veți declanșa niște acțiuni nedorite din partea băncii, pe care le veți regreta profund. Nu vă recomand această cale!
Am inteles.
fplopeanu a scris:

Dacă întrerupeți valabilitatea polițelor veți declanșa niște acțiuni nedorite din partea băncii, pe care le veți regreta profund. Nu vă recomand această cale!


ce actiuni nedorite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pad daca exista o asigurare facultativa? teacherios teacherios Buna seara. Am fost la banca azi si am fost obligat sa platesc polita PAD. Cum am fost obligat? Mi s-a zis ca prima data se incaseaza polita si abia apoi ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata - credit de nevoi personale AdelaSB AdelaSB Buna seara! Sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2010, optand pentru asigurarea de viata de grup, toate acestea fiind pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit bcr druta eva druta eva Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ... (vezi toată discuția)