avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitia pe firma echipament cumparat de la persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitia pe firma echipament cumparat de la persoana fizica?

Salutari, tuturor!
Am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns inca, parerile fiind impartite. Sunt inginer de sunet si compozitor. Acum 10 ani am cumparat un mixer foarte performant (pe atunci valora cam 9.000 Lire - echivalentul a 12.000 eur astazi) pentru a imi urma pasiunea. Doi ani mai tarziu, in 2008, am infiintat si o firma de productie audio (al carei administrator sunt pana in prezent), care intre timp a crescut. Avand in vedere ca nu mai am documentele de achizitie ale investitiei initiale (mixerul si alte echipamente - le-am pierdut intre timp, plus ca unele au fost cumparate second hand, am doar un mail din 2006 in care compania producatoare a mixerului imi trimitea codurile de activare ale sistemului de operare al mixerului, dar pe boxe si alte instrumente nu mai am facturile), dar pe care le-am folosit intre timp in firma, as dori sa stiu daca pot face contract de vanzare-cumparare intre mine si firma pentru acele echipamente, la un pret sub cel cotat pe piata sau la momentul achzitiei (sau daca exista norme clare de reglementare in acest sens).
De asemenea, pentru anumite proiecte curente cu artisti din alte tari (piese mai retro, de genul Amy Winehouse, Duffy, etc.), am nevoie de echipament "vintage", cum ar fi o anumita statie de chitara din anii 70, sau o chitara din anii 60, sau inregistrarea acestora pe benzi de magnetofon, care nu se mai fabrica, dar pe care le-am gasit la un colectionar din Romania - acestea pot fi achizitionate pe firma, avand in vedere ca nici acest colectionar nu mai are actele de provenienta ale instrumentelor? Apoi, mai sunt echipamente pe care le-am achizitionat recent second hand, ca persoana fizica, (pentru ca nu se gasesc importatori in Romania) , prin okazii sau siteuri de acest gen, de la care am facturile de achizitie ale cumparatorului initial, pentru ca le-am cerut pentru cazul in care voi avea nevoie de garantie, dar cu care nu am facut neaparat contract de vanzare-cumparare, si nu am cerut nici copie dupa actul de identitate (la tranzactii au fost intotdeauna alti martori si am considerat ca e suficient) - as putea sa le vand firmei, la un pret convenabil, sub cel al pietei?
De asemenea, am cumparat ca persoana fizica, licente pentru diverse programe de productie audio de pe ebay (unele costa 1000 eur per licenta), pe care am factura pe numele meu (si stickurile usb cu licentele acestora, impreuna cu confirmarea companiilor care produc acele softuri ca licentele sunt valabile si transferabile) - acestea le pot vinde firmei ? Ulterior, in urma unei prezente active pe forumurile de profil, unele companii mi-au trimis gratuit licente ale programelor pentru a le testa sau a le face review-uri, dar care se vand cu cca 100-300 eur/licenta - acestea le pot vinde firmei?
Mi se pare ciudat sa nu pot vinde firmei ceva care este folosit activ in activitatea curenta a firmei, doar pentru ca pana acum nu am stiut daca acestea se pot pune pe firma, avand in vedere ca nu am facturi pe ele - nu pot semna pe proprie raspundere ca acestea imi apartin ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, orice sfat este binevenit!

Alte discuții în legătură

Vanzare haine cumparate din second-hand Cristi2015 Cristi2015 Vanzare haine cumparate din second-hand. Am un PFA cu activitate secundara CAEN 4791 - Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin ... (vezi toată discuția)
Regim tva achizitie comunitara second hand Mrosca Mrosca Va urmaresc deja de mult timp si appreciez efortul pe care toata lumea il face in acest forum. Acum ma vad silit si eu sa va cer sprijinul: Societatea ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri nerambursabile pentru productie si necesitate consultanta rominaduca rominaduca Buna, Ma intereseaza daca o intreprindere mica ce are ca obiect principal de activitate, comertul cu ridicata al materialelor de constructii, cod ... (vezi toată discuția)