avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratie impozit locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratie impozit locuinta

Buna ziua,

Doresc un raspuns si o lamurire la urmatoarea situatie:
Ca persoana fizica detin o locuinta P+1 in suprafata totala de 187mp(93.5 parter si 93.5 etaj).La parter desfasor o activitate de comert cu contor electric pe societate.La etaj locuim familia cu utilitati pepersoana fizica.Pana anul acesta plateam impozit pe cladire 187 mp ca si persoana fizica,Ce se intampla din ianuarie 2016,cum si ce trebuie sa fac pentru plata impozituluI pe locuinta?Ce documente depun ?Nu am cadastru pe casa(casa din 1995 in mediu rural mai precis la sat).

Multumesc, O zi buna!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:18, 7 Februarie 2016
Pentru clădirile cu destinație mixtă - impozitul se calculeaza prin insumarea impozitului aferent suprafeței folosite în scop rezidențial, cu impozitul aferent suprafeței folosite în scop nerezidențial.
La dvs cele două tipuri de suprafețe pot fi evidențiate distinct și, în acest caz, impozitul se datorează:
- pentru clădire rezidentială (la etaj) unde nu se înregistrază nicio activitate economica;
- pentru clădire nerezidentială unde este inregistrat un domiciliu fiscal si se desfasoară activitate economica (pentru suprafața evidențiată în contractul prin care se cedează dreptul de folosință).
Aveți obligatia să depuneți declaratia fiscală Model 2016 ITL 001, până la 31 martie 2016, pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri și contractul de inchiriere/comodat, în care se precizează suprafața transmisă pentru desfășurarea activității economice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladire cu destinatie mixta Elena 47 Elena 47 Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează ... (vezi toată discuția)
Sunt liber profesionist. trebuie sa depun formularul itl-001? Hotice Hotice Buna ziua, Sunt inregistrat la ANAF ca si liber profesionist (am obtinut de la ei certificatul de inregistrare fiscala). Mentionez ca nu sunt inregistrat si ... (vezi toată discuția)
Garsoniera destinatie mixta vioboss2004 vioboss2004 Am sediul social in garsoniera in care locuiesc si am declarat la ONRC ca la acest sediu se desfasoara si activitatea firmei de contabilitate. Utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)