avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe cladire cu destinatie mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe cladire cu destinatie mixta

Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin însumarea impozitului calculat pentru suprafaţa folosită în scop rezidențial conform art. 457 cu impozitul determinat pentru suprafaţa folosită în scop nerezidenţial, conform art. 458. (2) În cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfășoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457. (3) Dacă suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu pot fi evidenţiate distinct, se aplică următoarele reguli: a) în cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfășoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457; 405 b) în cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care se desfășoară activitatea economică, iar cheltuielile cu utilitățile sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică, impozitul pe clădiri se calculează conform prevederilor art. 458.
Intrebari :
1. În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice cum se poate face si de catre cine ,evidentierea distincta a suprafetelor folosite in scop rezidential si a celor folosite in scop nerezidential ?
2. " In cazul in care cheltuielile cu utilitatile sunt inregistrate in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica impozitul pe clădiri se calculează conform prevederilor art. 458". Aceasta presupune ca aceste cheltuieli cu utilitatile se deduc 100 % ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:56, 2 Februarie 2016
1. De catre PF: Ctr de comodat dicteaza clar cat e la o firma si cat nu este...
2. Da... daca tot spatiul este dat PJ.
În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, la declaratia 2016 ITL 001 , anexez contractul de comodat pentru a arata suprafata folosita in scop nerezidential?
Da, conform cu prevederile punctului 45, b) din normele de aplicare ale codului fiscal- calculul impozitului pe clădirile cu destinație mixtă- (pag. 238, coloana din dreapta):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pe apartament cu destinatie mixta BalinPetru BalinPetru Referitor la impozitul pe cladiri cu destinatie mixta si nediferentiate Codul Fiscal prevede: (3) Dacă suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri Bogdan1973 Bogdan1973 Buna dimineata. Prin HG nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal la titlul ... (vezi toată discuția)