avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheie de la subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheie de la subsolul blocului

Buna ziua. Numele meu este Cristi si sunt presedinte de Asociatie de proprietari. Recent am avut o reclamatie la Politie referitor la faptul ca nu am dat o cheie de la subsolul blocului unui locatar care nu are boxa la subsolul blocului, nici nu este membru in comitetul executiv si mai este implicat in 2 procese: unul referitor la plata datoriilor la intretinere si un proces referitor la penalitati datorate.
Stiu ca subsolul blocului este spatiu comun dar din cate stiu eu in legea 230/2007 nun exista vreun articol referitor la aceasta problema.

Multumesc,

Cu respect
Cristi
Cel mai recent răspuns: CristiACB , utilizator 00:19, 11 Februarie 2016
Dar cuma motivat cerere de a primi cheie ? (la ce ii trebuia ?)
La subsolul blocului este un apometru, functional si sigilat (normal ca este montat dupa apometrul general al blocului) de la care i-a apa rece firma de curatenie. Acest proprietar ma acuza ca prin acest apometru se "fura" apa (in mintea lui de aici sunt diferentele de apa rece) si ca eu favorizez acest lucru. De altfel a facut reclamatie si la societatea de furnizare apa rece tot pe acest motiv, bineinteles ca a fost trimis la plimbare.
Daca se demonstreaza rea vointa lui nu e musai sa ii puneti la dispozitie cheia de la subsol.
CristiACB a scris:
.. sunt presedinte de Asociatie de proprietari. Recent am avut o reclamatie la Politie

Si ce ati facut la Politie, cum s-a rezolvat reclamatia?
este implicat in 2 procese: unul referitor la plata datoriilor la intretinere si un proces referitor la penalitati datorate.
De ce doua procese si nu unul singur in care sa cereti atat restantele cat si penalizarile, acestea fiind corelate?
Acest proprietar ma acuza ca prin acest apometru se "fura" apa (in mintea lui de aici sunt diferentele de apa rece) si ca eu favorizez acest lucru.

Probabil ca datorita conflictelor cu acest vecin nu ati vrut sa-l lamuriti. Trebuia sa mergeti cu el la subsol sa vada apometrele, sa-si noteze indexul, sa revina peste o saptamana sau o luna si sa constate cat s-a consumat.. Omul se lamurea ca acolo se consuma 1 m.c intr-o luna si nu de acolo este pirderea de apa.

Acum am citit ca ati fost reclamat dar care este nedumerirea dumneavoastra? Cu ce va putem ajuta?


Sunt curios daca exista vreo Lege care sa ma oblige sa-i dau acestui proprietar cheie. Pana acum nu s-a solutionat reclamatia la Politie si nici cea de la Primarie prin care se solicita acelasi lucru. De altfel aceste serii de reclamatii au inceput in momentul cand afost respins apelul la cele doua procese(si s-a recomandat revenirea la hotararea judecatoreasca atacata): reclamatii la Politie, la serviciul Asociatii de Proprietari de la Primarie, la furnizorii de utilitati. In aceste conditii il suspectez pe acest proprietar ca poate, de exemplu sa dea drumul la apa in subsol doar ca sa faca rau, De altfel am un proces verbal al Comitetului Executiv prin care se evidentiara faptul ca accesul lainstalatiile de alimentare cu apa si sanitare ale blocului este restrictionat prin faptul ca cheie de la subsolul blocului de afla la:administrator, presedinte de asociatie, firma de curatenie si la cei 3 proprietari care au boxe (cu contract) la subsol.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Sigiliu apometru ChiparuB ChiparuB Buna ziua, Mutata fiind intr-un bloc nou, platesc pierderile la apa cat consumul lunar. Internarea mea este: cine este responsabil cu sigilarea apometrelor? ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)