avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigiliu apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigiliu apometru

Buna ziua,
Mutata fiind intr-un bloc nou, platesc pierderile la apa cat consumul lunar. Internarea mea este: cine este responsabil cu sigilarea apometrelor? Nici macar un apartament din 16 nu are sigilii la apometre si de aici si pierderile lunare egale cu apa consumata ( si comunicata lunar la asociatie). Trebuie sa ne ocupam individual de sigilarea apometrelor sau trebuie sa se ocupe asociatia de toate apartamentele?
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 08:58, 1 Martie 2017
sigilarea trebuie facuta sub supravegherea asociatiei.
puteti face individual sigilarea ( bineinteles, cu firma sau personal autorizat in acest sens ) si apoi sa duceti la asociatie copii dupa procesele verbale de sigilare. Cu acest prlej puteti face si o invitatie administratorului sau presedintelui sa vina la fata locului sa vada apometrele sigilate ( sa nu creada ca procesele verbale s-au intocmit formal, fara sigilarea in fapt ) ( adica as fi avut o cunostinta care se ocupa cu asa ceva si mi-ar fi intocmit procesele verbale de sigilare ).
Daca oamenii sunt de buna credinta si nu scot apometrul pt a consuma apa in ap. fara ca apometru sa inregistreze, nu are legatua cu sigilarea lor sau nu.
Puteti constata ca dupa ce ati puis toti sigilii sa aveti aceeasi pierdere de apa, si atunci este normal sa suporte toata lumea aceste pierderi.
Parerea mea este ca trebuie intai sa va dati seama daca exista in subsol pierderi de apa si sa remediati acest lucru.
Oricum apometru de bransament de la furnizorul de apa este de o clasa metrologica mai buna decat ce au proprietarii in ap.
Poate sa fie si de la apometru furnizorului carte trebuie si el schimbat la un anumit nr. de ani, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza dif consumurilor de apa rece si calda ? TU TU Totalul consumurilor de apa rece si calda iregistrate de contoarele individuale nu corespunde cu consumul facturat comform contorelor de bransament. In acest ... (vezi toată discuția)
Consumul de apa pe scara lili77 lili77 Buna ziua .sunt pr\prietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se ... (vezi toată discuția)