avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheie de la subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheie de la subsolul blocului

Buna ziua. Numele meu este Cristi si sunt presedinte de Asociatie de proprietari. Recent am avut o reclamatie la Politie referitor la faptul ca nu am dat o cheie de la subsolul blocului unui locatar care nu are boxa la subsolul blocului, nici nu este membru in comitetul executiv si mai este implicat in 2 procese: unul referitor la plata datoriilor la intretinere si un proces referitor la penalitati datorate.
Stiu ca subsolul blocului este spatiu comun dar din cate stiu eu in legea 230/2007 nun exista vreun articol referitor la aceasta problema.

Multumesc,

Cu respect
Cristi
Cel mai recent răspuns: CristiACB , utilizator 00:19, 11 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici o lege care sa va oblige a da chiele de la subsol membrilor asociatiei. Doar ca asa cun legea prevede ca membrii asociatiei au dreptul sa fie informati asupra activitatii asociatiei, ca au dreptul de acces la documentele asociatiei, putem considera ca orice membru al asociatiei are dreptul la explicatii si la verificarea consumurilor comune ale asociatiei. De aceea cred ca daca nu aveati anterior conflicte cu acest vecin ori daca un vecin bun platnic v-ar fi solicitat sa verifice apometrul de la subsol, era firesc sa raspundeti pozitiv, sa-l conduceti la subsol...
@CristiACB

Avand in vedere faptul ca aveti niste instructiuni clare asupra accesului la subsol, mergeti cu vecinul recalcitrant sa vada ce vrea sa vada, sa-si noteze ce vrea sa-si noteze.
Dezamorsati acest incident, dovediti intelepciune si conservati-va energiile pentru probleme mai greu de solutionat.
De altfel am coborat personal cu vecinul in cauza la subsol si a vazut ca respectivul apometru era blocat. Vecinul in cauza "a descoperit america" adica pe aici se fura apa din condominiu pe care o plateste el. Am permis sa faca poza la acel apometru. In 2 zile am inlocuit apometrul respectiv, am facut proces verbal de receptie a lucrarii si s-a sigilat respectivul apometru, bineinteles acest lucru s-a consemnat si in fisa de citire a apometrului.
La verificarea facuta de reprezentantii Serviciului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei a luat parte si respectivul vecin care vazand ca apometrul este inlocuit si sigilat m-a acuzat ca actionez "pe la spatele lui fara sa il anunt".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Sigiliu apometru ChiparuB ChiparuB Buna ziua, Mutata fiind intr-un bloc nou, platesc pierderile la apa cat consumul lunar. Internarea mea este: cine este responsabil cu sigilarea apometrelor? ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)