avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere!

In 15.05.2012 am facut ultima plata pentru un credit.
In 09.12.2012 este ultimul demers al Executorului.
Cand se prescrie ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:15, 12 Februarie 2016
Potrivit art. 6 din Decretul 167/10.04.1958 privitor la prescriptia extinctiva prevede ca “Dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani”. Aceasta prevedere a fost preluata si de Noul Cod de procedura civila, art. 705 al. 1, potrivit caruia: “Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani."

In conformitate cu prevederile art. 706 al. 2 C. pr. Civ. “Prescriptia stinge dreptul de a obtine executarea silita si orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie”.

Prin urmare, in 09.12.2015 - daca de la acea data nu s-a dispus nicio masura de reluare a executarii silite.

Fara a se vedea tpate actele de avocat nu va veti putea lamuri.
Trebuie analizate toate actele si toate aspectele juridice.
Pentru a vorbi de prescriere, trebuie în prealabil să fie constatată perimarea executării silite.Dacă nu a fost făcută niciun act de executare timp de 6 luni, așteptați să fie efectuat un nou act de executare și cereți constatarea perimării executării silite și, drept consecință perimarea dreptului la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie bancara adystre adystre Daca o datorie bancara s-a prescris(9 ani de la ultima plata/rata),persoana datoare neavand posibilitatea de a mai plati,deocamdata,poate fi actionata in ... (vezi toată discuția)
Executare silita (contestatie) alinfediuc alinfediuc Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz privind o executare silita (Materie: Civil). Calitate parte: Contestator Incerc sa fiu cat mai ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)