avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul minorului

Am o intrebare,si va rog sa-mi raspundeti.Am o cunostinta,are 17 ani si are un copil de 3 saptamani,tatal copilului are 21 ani.Fata sta la parintii tatal copilului,dar tatal nu are loc de munca.Cine are drepturi asupra copilului?Familia baiatului poate cere custodia?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:46, 4 August 2009
Fata este casatorita cu tatal copilului?B-)
Fata are drepturi ca si mama asupra copilului in cazul in care nu este casatorita cu baiatul. Incazul in care sunt casatoriti au amandoi drepturi.
Ce treaba au parintii in aceasta ecuatie???? ZERO!:hammer:
Copilul a rezultat dintr-o relatie de concubinaj ....A fost recunoscut ?Parintii sunt cei carora li se poate incredinta minorul spre crestere si educare.Nu oricarei alte persoana din familia unuia , din diverse consideratii.De aceea discutam de atributii parentale .

Daca acest minor nu a fost recunoscut , operatiune ce poate interveni orisicand , tatal nu are , actualmente , nici un drept asupra propriului copil .Insa situatia poate comporta o schimbare ulterioara , in orice moment.Daca nu doreste sa-l recunoasca , actiunea in vederea stabilirii filiatiei fata de tata se poate introduce in termen de 1 an de la nastere / convituire / intretinere, de catre mama , in calitate de reprezentant legal .
Iar cea introdusa de catre copil e una imprescriptibila.
Chiar daca e sau nu recunoscut , mama se poate adresa instantei de judecata , in vederea incredintarii .

Sansele de a fi incredintata tatalui sunt minime , din moment ce nu are posibilitati financiare de se implica in cresterea acestui copil .
Asa ca nu ca va ramane decat sa actionati in consecinta, urmand pasii mentionati mai sus.Competenta , cu privire la incredintare ,e judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul .

Vedeti, lipsa de informatii conduce la precizari generale , nu la o solutie adecvata ,intrucat fiecare situatie prezinta particularitatile sale.

Succes.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Plus ca Ioana , atentie.....se vorbeste de un copil de 3 saptamani!#-o
Cum sa il ia parintii tatalui???!!!!
In fine...oricum sunt prea multe intrebari la care nu s-a raspuns!
Parintii tatalui , nicidecum , nu au acest drept , iar varsta frageda a copilului conduce catre ideea necesitatii de a fi impreuna cu mama .
;)
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Doamne fereste! Oamenii astia nu stiu cum gandesc! Nici nu s-a nascut bine copilul si vor sa puna mana pe el! Pesemne au auzit la televizor de ideea de mama purtatoare si s-au gandit sa o puna in aplicare!
Si cand te gandesti ca astfel de persoane in mintea lor se cred indreptatiti!
INCREDIBIL!
:hammer:

Alte discuții în legătură

Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Custodie minor orfan de un parinte, in grija bunicii mada_dima mada_dima Buna, Fiica prietenei mele, ANA, are 13 ani si este de un an in ingrijirea bunicii sale din partea mamei. Mama sa a decedat acum un an. Tatal fetei este in ... (vezi toată discuția)