avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plasament minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plasament minor

Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de custodie comuna si sa ceara ca minorul sa ii fie incredintat tatalui si ea sa plateasca pensie si sa aiba program de vizita?Poate mama sa dea copilul la stat fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:27, 2 Noiembrie 2018
Daca tatal are program de vizita inseamna ca mama nu are custodie unica.
Inseamna a mama si tata au autoritate parinteasca comuna, cu domiciliul la mama si program de relatii personale pentru tata.
Incredintarea la tata, daca si acesta este de accord s eoate face si la notar nu trebuie sa stati 6 luni de proces.

Daca si tatal e de accord mergeti la notar si spuneti amândoi copilul la tata si mama program de relatii personale,

NU poate da copilul la stat decat daca tatal nu l poate tine sau nu vrea mama sa lm mai tina
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal are program de vizita inseamna ca mama nu are custodie unica.

Afirmatia e eronata. Este posibil ca mama sa exrcite singura autoritatea parinteasca sau sa ii fie incredintat copilul, iar tata sa aiba program de vizita. Nu inseamna ca daca un parinte decide singur pt copil, celalalt e decazut din drepturi. Ca poate fi decazut ca i-a facut rau copilului si atunci i de ia si dreptul la vizita, e altceva.
Incredintarea la tata, daca si acesta este de accord s eoate face si la notar nu trebuie sa stati 6 luni de proces.

Si aceasta afirmatie gasesc ca e eronata pt ca exista o hotarare judecatoreasca , iar notarul nu ii poate ajuta in acest caz.
In proce nu or sa stea 6 luni daca ambii sunt de acord cu cererea mamei, dar or sa stea si mai mult daca tatal nu il vrea pe copil la el.
NU poate da copilul la stat decat daca tatal nu l poate tine sau nu vrea mama sa lm mai tina

Mama nu mai vrea sa il tina, iar tatal nu poate ? Poate mama nu mai il poate tine si tatal nu il vrea .
Ori apeleaza mama la instanta si cere ce ati zis ca vrea sa ceara, ori il poate lasa efectiv la tata ca nu ii impiedica hotararea judecatoreasca.
Eu inteleg din postare ca mama vrea sa il paseze la tata, tatal nu il vrea, dar ar vrea sa il tina mama ca sa nu ajunga in grija statului.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
gi-jane2, moderator
Mama vrea sa il dea la stat ptr ca a inceput sa creeze probleme.ori il ia tatal ori il da la stat.fara acordul tatalui poate sa il lase la stat?
Cum adica sa il lase efectiv la tata atat timp cat ea are custodie unica si e responsabila ptr el? Poate deschide ea proces de custodie comuna si sa ii incredinteze minorul tatalui fara ca tatal sa fie de acord?
Daca vreti sa dati detalii intai despre situatie si apoi sa veniti cu intrebari, ar fi perfect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)