avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere recalculare pensie alimentara

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea intrebare : daca in decizia de divort este stabilita suma de 200 ron, eu pot sa cer o recalculare a pensiei alimentare ? Divortul a fost inchis in anul 2011. Tin sa mentionez ca pana acum nu am primit pensia de la tata decat fortat cu un executor care a reusit sa ii faca o poprire pe salariu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:39, 22 Februarie 2016
Dat fiind ca s-a facut o poprire pe pensie, confirmati cu executorul ca angajatorul a virat 50% din venitul net sau ...cat este acest procent. Avand suma virata efectiv si procentul din net dupa care s-a calculat suma, puteti determina salariul net.
Daca salariul net depaseste 800 lei, si pensia de 200 este calculata ca fiind 25% din salariul net, aveti motive sa cereti o majorare.
Puteti cere o recalculare, daca stiti ca are un salariu mai mare in prezent.
"Stiti-ul" asta ar trebui, totusi, demonstrat.
Dacă din 2011 până în prezent salariul net a rămas tot 800 lei, cererea de recalculare va fi respinsă de către instanță.
Pensia de întreținere se calculează din net, cât ia în mână, nu din brut care poate fi 1100.
shomo a scris:

"Stiti-ul" asta ar trebui, totusi, demonstrat.


Evident, face o cerere catre angajator, in temeiul actiunii de cresterea pensiei de intretinere stabilita in urma cu 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare? ravaell ravaell Salutare, pe scurt, parintii mei sunt divortati, tata nu a mai vrut sa auda de mine, mai am o sora vitrega de care, de asemenea nu a mai vrut sa auda. A fost ... (vezi toată discuția)