avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri pe salariu

Buna ziua,
As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo.

In prezent am un venit net de 800 de ron.
La firma a venit acum o luna o cerere de infiintare a unei popriri in suma de 1/3 din salariul net de la ANAF pentru datorii la stat (aprox. 2800 de RON).
Zilele trecute a venit si de la executorul judecatoresc o cerere pentru inffintarea unei popriri pe salar in suma de 1/3 din salariul net, pentru un credit neachitat in suma de aprox. 32000 de EURO si 33000 de RON (8000 de RON cheltuieli de judecata).
De asemeni, am de platit o pensie alimentara de 1312 RON incepand din 2010. In februarie am depus o cerere la tribunal pentru recalcularea pensiei alimentare in functie de venitul actual dar pana in prezent nu s-a stabilit nici macar termenul de judecata. Am instiintat societatea ca am de platit pensia alimentara de 1312 RON si din februarie platesc eu in contul fostei sotii suma de 200 de RON lunar cu titlul de pensie alimentara.
Nelamuririle mele sunt, in ce ordine se opresc datoriile si daca nu am o hotarare judecatoreasca pentru cuantumul nou al pensiei alimentare societatea poate lua in considerare instiintarea mea precum ca platesc deja o pensie alimentara de 200 de ron? Cat, opreste societatea si pentru cine?

Daca mai e nevoie de lamuriri va rog sa-mi spuneti.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile pertinente.
Cel mai recent răspuns: dragos_bdi , utilizator 16:53, 31 Mai 2013
Fosta sotie trebuie sa depuna sentinta la angajatorul dvs, ca sa infiinteze poprire pentru pensie.
Se vor bloca 1/2 din venituri. Din aceasta suma, se ia mai intai pensia de intretinere, iar ce ramane merge la executorul bugetar. Cand se plateste creanta bugetara, restul dupa plata pensiei de intretinere merge la executorul judecatoresc.
Fosta sotie nu e in tara, eu am instiintat societatea. Deci ea imi va retine maxim 400 (jumatate din salar) in loc de 1312, pana am de la judecatorie sentinta pentru noua valoare a pensiei alimentare ?
Multumesc.
Trebuie sa platiti pensie de intretinere 1413 lei, dintr-un salariu de 800 lei? Cum asa?

Daca ea nu e in tara, depuneti dvs hotararea prin care sunteti obligat la plata pensiei, la angajator, ca sa va faca retinerile in consecinta.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Acum am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara MCristina75 MCristina75 Buna ziua, Am si eu urmatoarea intrebare : daca in decizia de divort este stabilita suma de 200 ron, eu pot sa cer o recalculare a pensiei alimentare ? ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)