avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil pana la 2 ani

buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie de 500 lei pana la 2 ani? sau trebuie sa optez pt concediu de 1 an, ca sa pot primi indemnizatia in cazul in care ma intorc inainte de 1 an? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 29 Decembrie 2014
art.7 din OUG 111/2010:
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

In speta, daca optati pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani , pentru a primi stimulentul de insertie va trebui sa va intoarceti la munca dupa implinirea de catre copil a varstei de1an.
1. - Daca optati pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).
- Stimulentul de insertie il veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an (chiar si la o zi dupa ce implineste 1 an).
- Deasemenea stimulentul de insertie il veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul primit de la stat dccad dccad va rog sa imi spuneti daca optez pentru Concediul de crestere a copilului pt 1 an dupa care ma intorc la servici, primesc stimulentul de la stat pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)