avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta de clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta de clasare


Buna dimineata,
Am si eu o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva. Ordonanta de clasare emisa de procuror( fapta nu exista, art. 16, litera a cpp) incalca prevederile art.286, alin.(2), litera d, din cpp.Nici referatul politiei nu respecta prevederile art.321 cpp.Reprezinta acest lucru caz de nulitate conform art.282 cpp?
Cu respect
Cel mai recent răspuns: nela1961 , utilizator 09:30, 28 Februarie 2016
Daca este vorba de o incalcare a dispozitiilor legale se poate invoca nulitatea relativa, sa aratati si vatamarea care vi s-a adus prin aceasta incalcare.
Buna dinineata,
Eu consider ca este o incalcare a cpp, articolele mentionate, faptul ca nici ordonanta si nici referatul politiei nu respecta prevederile celor 2 articole.Exista un art. in cpp care mentioneaza ca ordonanta procurorului poate sa fie intocmita fara a respecta prevederile art. 286 alin.(2) cpp, DAR NUMAI DACA REFERATUL ORGANULUI DE POLITIE INTRUNESTE CONDITIILE PREVAZUTE DE ART.321 cpp.
Cat priveste vatamarea , avand in vedere ca este o clasare a cauzei ( fara a fi motivata) mi se interzice accesul la in proces echitabil (art.6 din Conentie) in care urma sa ma constitui parte civila pt recuperarea prejudiciului.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referatul politiei si ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege nela1961 nela1961 Buna seara, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ... (vezi toată discuția)
Solutie motivata judecator camera preliminara dio2016 dio2016 Buna dimineata Am formulat o plangere penala. Solutia data de procuror si mentinuta de primul procuror a fost de clasarein baza art.16 litera a(fapta ... (vezi toată discuția)
Cum invoc nulitatea ordonantei de clasare? aidu aidu Formulez contestatie impotriva ordonantei de clasare... una dintre critici este de legalitate, si anume invoc nulitatea acesteia pe mai multe temeiuri: 1. ... (vezi toată discuția)