avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie motivata Judecator camera preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie motivata Judecator camera preliminara

Buna dimineata
Am formulat o plangere penala. Solutia data de procuror si mentinuta de primul procuror a fost de clasarein baza art.16 litera a(fapta nu exista).Mentionez ca plangerea penala a avut 2 puncte ,iar cercetarea penala s-a efectuat doar la un singur punct si acolo la solicitarea mea.
Am facut plangere la judecatorul de camera preliminara care continea doua cereri:
1) nulitatea relativa deoarece referatul organului de politier incalca prevederile art.321 c.p.p., iar ordonanta de clasare art.286, alin.2,litera d cpp.
2). admiterea actiunii, deoarece solutia de clasare era in totala contradictie cu dovazile existente la dosar la punctul1 al plangerii,iar la punctul 2 nu exista nici-un document care sa o sustina, desfiintarea solutiei de clasare si reluarea cercetarilor la punctul1 si inceperea urmaririi penale la punctul 2. Judecatorul de camera preliminara a respins ca nefondata plangerea, iar la punctul 2 unde asa cum am mentionat nu exista nici-un act de cercetare,citez:" judecatorul de camera preliminara apreciaza ca situatia este similara cu cea anterior expusa"
Intrebari:
1).Judecatorul de camera preliminara era obligat sa dea o solutie motivata la primul capat de cerere (nulitatea relativa)? baza legala?
2).este legal ca in anul 2016 un judecator sa dea o solutie pe considerente personale?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: dio2016 , utilizator 17:01, 24 Mai 2016
Incheierea este definitiva, va inteleg criticile dar din pacate sunt de prisos in acest moment.
Va multumesc. Stiu ca solutia este definitiva,dar asi dori un raspuns la cele 2 intrebari precum si baza legala.
Cu respect
Va motiva instanta.
Legea îl obliga.
Care instanta daca hotararea este definitiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referatul politiei si ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege nela1961 nela1961 Buna seara, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)
Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)