avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite credit bancar.

Buna ziua.
In anul 2006 am luat un credit bancar pe o perioada de 10 ani. Ultima rata pe care am putut sa o achit a fost in luna Noiembrie 2007. Dupa care datoria mea a fost preluata de o firma de recuperi. Actiunile lor au fost in urmatoarea ordine:
*Pe data de 12.11.2010 a fost respinsa cererea de încuviinţare a executării silite pe motivul lipsei dovezii calităţii de reprezentat in fata instantei. Dupa care:
*Pe data de 11.02.2011 admite cererea dispune încuviinţarea executării silite.
*Pana in anul 2013 nu a fost facuta nici o actiune din partea lor. Tocmai
pe data de 24.01.2013 sunt somat ca a fost pusa poprire pe un cont bancar.
Mentionez ca acest cont nu a fost folosit. Nu s-au efectuat tranzactii bancare. A fost prostia mea ca am uitat de el.
De la acea data si pana in prezent nu a mai fost inaintata nici o actiune. Doar o singura Somatie fara confirmare de primere. O simpla scrisoare prin care imi ofera discount de 50% la datoria pe care o am sa iau legatura cu executorul pentru mai multe detalii. Totodata nici la dosar la judecatorie nu e nici o actiune de la data de 24.01.2013
Sa zicem ca de la ultima mea plata si pana la data admiterii cererii de executare silita s-au incadrat in termenul de 3 ani.
Ce ma intereseaza si as dori un raspuns daca se poate. Avand in vedere ca de la data de 24.01.2013 nu s-a mai facut nici o actiune asupra mea cu toate ca exista si admisa cererea ce executare se poate invoca de acum incolo Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite avand in vedere ca au trecut peste 3 ani? Multumesc.

Cel mai recent răspuns: glteca , utilizator 14:48, 13 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Revin cu o noua intrebare.
Mai exact ce demersuri legale trebuiesc facute din partea creditorului/BEJ-ului pentru a putea intrerupe termenul de prescriptie/perimare? Si aceste demersuri unde trebuiesc inregistrate pentru a fi luate in calcul? La Tribunal/Judecatorie? Spun asta cu toate ca eu nu am mai primit nici o notificare din partea lor din Ianuarie 2013 ma gandesc sa nu fie inregistrate in alta parte si eu sa nu stiu. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
glteca, utilizator
Revin cu o solicitare. Dupa ce am studiat dosarele de executare am constatat urmatoarele:

Mai exact in anul 2010 a fost pornita executare silita. instanta A RESPINS cererea pe urmatorul motiv: """ Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentat a SC ASSET PORTOFOLIO SERVICING ROMÂNIA SRL, invocată din oficiu de instanţă. Anulează cererea de încuviinţare a executării silite privind pe creditoarea DDM INVEST I AG şi pe debitor XXXX, ca fiind formulată de o persoană care nu are calitatea de reprezentant. """

In anul 2011 se deschide un nou dosar de executare si sunt depuse aceleasi acte ca la prima executare din anul 2010 numai ca acuma instanta ADMITE cererea.
Cererea de incuvintare a executarii silite este pornita de o ALTA PERSOANE si cu toate acestea instanta ADMITE cererea.

Ce pasi legali trebuie sa urmez pentru a anula executarea silita?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
glteca, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o înștiințare de la o firmă de colectare înființată ... Lauramoro Lauramoro Am primit o înștiințare de la o firmă de colectare înființată acum câteva luni, AXFINA ROMANIA SRL, cum că aș avea la ei o datorie de peste 3000 de ... (vezi toată discuția)
Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)