avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie incuviintare executare silita

Buna seara,
Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului justitiei un dosar pe numele meu cu admiterea cererii de incuviintare a executarii silite din data de 06.09.2011.
Intrebarea mea este de cand incepe prescriptia? De dupa cele trei luni de la neplata ratelor sau de la data admiterii cererii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kilincsilla , utilizator 08:44, 4 Octombrie 2012
Prescriptia intervine in 3 ani de la data ultimei rate achitate.
In termen de 6 luni opereaza perimarea executarii silite daca in dosar nu se fac niciun fel de acte de urmarire. In cazul dvs ar fi trebuit facuta macar o somatie de la data incuviintarii executarii silite.
E posibil ca aceasta executare sa se fi perimat, adica executarea inceputa sa nu isi mai produca efecte.
Poate fi insa inceputa o noua executare daca nu s-a prescris dreptul la actiune.
VA multumesc pentru raspuns dar nu inteleg cum adica dreptul la actiune, in cat timp se prescrie acesta si cum poate fi inceputa o noua executare daca cea din urma s-a prescris?
Daca in interval de 6 luni creditorul nu intelege sa staruie la executorul judecatoresc astfel incat executarea silita sa fie continuata,intervine perimarea
Perimarea executarii silite are drept efect incetarea dreptului de a executa in cadrul acelei proceduri dar nu are efecte asupra cererii de recuperare debit,astfel incat creditorul are dreptul legal a introdroduce catre instanta de judecata cerere noua de executare silita
Va multumesc pt. raspuns dar totusi nu inteleg, creditorul de cate ori are dreptul sa ceara o noua executare silita si in ce perioada ?
In termen de 3 ani de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti care constata un debit, creditorul are dreptul de a pune in executare acea hot.

Nu are nicio importanta cate cereri formuleaza, important este sa fie in cadrul celor 3 ani si debitul inca sa nu fie recuperat.

Alte discuții în legătură

Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.Daca intr-un dosar executional inceput in 2011 nu am fost somat,7(sapte)luni,apoi am fost somat caci au blocat conturile,nu s-a prescris ... (vezi toată discuția)
Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)