Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescrie datorie firma telefonie mobila

buna ziua!in 2010 mi s-a comunicat ca de pe o cartela de voce as fi facut cost suplimentar de date,la vremea aceea de 1000 dolari.le-am explicat ca nu aveam sa fac acest lucru deoarece cartela era intr-un telefon ce nu permitea accesul la net.dar...degeaba....si nu le-am platit.acum imi vin de la o firma de recuperare somatii ,suma ajungand la 13700 ron.pot fi executata silit pentru acesti bani sau datoria,dupa atatia ani s-a prescris?multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:06, 20 Aprilie 2017
termenul de prescriptie al datoriilor, altele decat cele catre stat, incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedura Civila.

www.avocatnet.ro/content/art...

Termenul este de 3 ani.
adica cei de la firma de recuperare nu ar trebui sa mai ceara acei bani?daca totusi se ajunge in instanta pot sa fac contestatie la o eventuala executare silita?
Cititi cu atentie articolul din link cum se procedeaza.
Am primit o înștiințare de la firma de recuperare creanțe prin care mi se aduce la cunoștință voi fi executata silit pe neplata unei datorii din 2009, datorie pe care nu o recunosc.
"dacă în termen de 5 zile de la primirea prezentei somații nu veți achita se va începe procedura de executare silita"
Mi se mai comunica cum ca executarea silita va fi efectuata intre orele 6-20,chiar și în lipsa datornicilor.
Ce e de făcut?
Mulțumesc
Luati in seama doar citatiile primite de la executor judecatoresc.
Notificarile de la firmele de recuperari folositi-le in alt scop dar cred ca hartia este cam dura, asa ca aruncati-le!:)

Cand veti primi de la executorul judecatoresc notificarea de executare silita o contestati la judecatorie in termen de 10 zile de la comuniare.

[ link extern ]

Si va bazati temeiul legal pe prescrierea termenului de actiune in executarea silita.

[ link extern ]

Apelati la ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)