avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar neplatit!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar neplatit!!!

Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva.
Povestea mea incepe asa...in anul 2008 am facut si eu un credit de nevoi personale la BCR pe o perioada de 10 ani de 70.000 de lei.Timp de un an de zile am platit la zi.Aveam rata lunara cu tot cu dobanda 1000 de lei (rata pe care o puteam suporta)...venind criza rata s-a marit la fel si dobanda si de la 1000 de lei ..trebuia sa platesc 1250 de lei,deci 250 in plus lunar timp de 10 ani fiindca a venit criza.Am mai platit cam 3 luni dupa care am zis stop..am calculat eu 250 lei inmultit cu inca 9 ani adica 100 de luni veneau in jur de 25.000 de lei in plus la cei 70.000 imprumutati..fiindca venise criza...asadar nu am mai platit nimic.Am fost bagat in biroul de credite,banca a vandut creditul ulterior la o firma de recuperare numita KRUX, firma care de 4,5ani,din 2010 ma sacaie cu mesaje pe telefon si pe posta si telefoane in continuu..ma suna si dimineata la 8 si seara la 19..nu au o regula..de multe ori raspund , de multe ori nu raspund,depinde cum sunt binedispus..in fine de multe ori stau si discut cu ei neajungand la niciun consens.Deci de cand au transferat creditul de la BCR la aceasta firma de recuperari nu am platit niciun cent in contul niciunei firme sau persoane.
Am citit si pe forumuri si alte persoane care au avut la fel probleme si multi din ei au spus ca datoria s-a prescris dupa o perioada de 3 ani de zile...notez ca in aceasta periaoada de cand nu am mai platit niciun ban la banca sau firma de recuperari nu am fost angajat nicaieri si nici nu am avut bunuri pe numele meu sau bunuri pe care sa le instrainez la o alta persoana.Deci nu am absolut nimic pe numele meu si nici macar nu sunt angajat la vreo firma cu forme legale.
Consider ca nici nu m-au actionat in instanta pentru recuperare credit fiindca nu aveau ce sa obtina dupa urma mea...
Intrebarea mea este : datoria mea s-a prescris? si daca da unde pot sa verific sau cum pot sa stiu daca s-a prescris sau nu.
Daca se poate sa ma ajute cineva cu un raspuns sau cu o idee.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 23:04, 13 Iulie 2015
Datoria nu s-a prescris și nu se va prescrie niciodată. Dacă s-a prescris ceva, s-a prescris dreptul lor de a vă executa silit.
Dacă nu ați primit vreodată o somașie de executare, este foarte robabil să nu fi început executarea silită.

Când vă vor suna, le puteți spune că este prescris dreptul lor de a vă executa silit și că le mulțumiți pentru telefon.
Dacă dosarul era la executare, vă căuta executorul și nu recuperatorii.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Deci nu ma mai pot executa silit...asta ar insemna ca pot sa ma angajez cu carte de munca si sa nu imi faca oprire pe salariu?
Nu vă pot spune cu certitudine acest lucru, însă dacă lucrurile sunt așa cum ați precizat nu au cum să vă execute silit. Dacă o vor face, trebuie să faceți contestație la executare și să invocați prescripția executării silite.
Da, nu puteti afla daca a intervenit termenul de prescriptie a executarii silite decat daca faceti contestatie la executare atunci cand veti fi primi actele de la executor si se va putea merge la dosarul de executare in vederea studierii dosarului de executare.

Daca nu aveti actele si situatia cu platile nu puteti nici sa mergeti sa consultati un avocat deoarece avocatului ii trebuie intreaga situatie pentru a trage o concluzie juridica si din cate am auzit bancile refuza sa comunice aceste acte pentru ca persoana sa isi poata exercita dreptul la aparare.

Cat priveste telefoanele primite incercati sa inchideti telefonul daca va mai suna.

Aveti si dreptul sa le spuneti ca va hartuiesc dar nu cred ca va iau in serios decat daca ar primi o notificare oficiala din partea unui avocat prin care sa fie somati sa inceteze.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trebuie sa fiti sigur ca nu exista un dosar de executare silita pe numele dvs.E greu de crezut ca o firma de recuperari debite nu si-a luat masuri de precautie si nu cunoaste termenul de prescriptie.Problema este cunoasterea momentului cind datoria este scadenta.Contractul de credit este un contract cu executare succesiva.Trebuie studiat contractul de creditare cu atentie.Termenul pentru care a fost acordat este de 10 ani.Banca poate sa declare intregul credit scadent sau nu in functie de politica de incasari bancii/ firmei de recuperare.Conteaza si faptul ca aveti sau nu bunuri mobile sau imobile urmaribile in instanta.Cred ca banca sau firma Krux v-a facut o evaluare in acest sens.

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale de catre o firma de recuperari oanamos oanamos Buna ziua, Am o problema si as avea nevoie de ajutor. In luna decembrei 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR si am platit ratele pana ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018? badcatro badcatro in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar ... (vezi toată discuția)