avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Download de pe Torrent
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Download de pe Torrent

Buna, am si eu o intrebare la care caut de mult timp un raspuns concret. Ce se poate intampla la noi in tara daca downloadezi de pe torrent? Ma refer strict la download, nu piraterie sau upload de fisiere ilegale. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:24, 21 Martie 2016
Din pacate, aproape toate programele de torrents fac upload, cu sau fara stirea utilizatorului. Deci majoritatea utilizatorilor de torrents pot fi gasiti vinovati de piraterie.

Modul in care se practica depistarea unor astfel de utilizatori nu este prin cercetari penale, ci prin trimiterea unei facturi, in caz de neplata urmand darea in judecata intr-un proces de drept civil, unde se pot cere pagube substantiale (de mii sau zeci de mii de euro).
Practic, nu se poate intampla mai nimic. Am explicat cu alta ocazie detaliile tehnice.
Pe scurt, faptul ca ceva face upload nu inseamna ca face upload la un continut ilegal (si chiar daca s-ar face demonstat exista alta scapare/tehnicalitate), iar faptul ca o adresa de IP comite ceva nu inseamna ca persoana presupusa e reprezentata automat prin acea adresa de IP.

tgeorgescu a scris:

Din pacate, aproape toate programele de torrents fac upload, cu sau fara stirea utilizatorului. Deci majoritatea utilizatorilor de torrents pot fi gasiti vinovati de piraterie.

La orice client p2p se poate pune limita la upload zero.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
BX, utilizator
Da, dar dupa cum am spus, asemenea fapte nu se urmaresc penal, ci sunt transate in drept civil. Standardele dovedirii identitatii in penal sunt mai severe decat in drept civil. In civil fiecare si-a asumat raspunderea pentru reaua folosire a propriului abonament de internet, cu exceptiile de culanta/neimputabilitate (virus, hackuire, etc.).

"Am WiFi neparolat" este o aparare in penal, nu in civil.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - download ilegal EkeshOkor EkeshOkor Buna ziua, As dori daca se poate niste sfaturi in legatura cu situatia penala in care e posibil sa ma aflu atat eu cat si alti trei prieteni/e. In ... (vezi toată discuția)