avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Torrent
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Torrent

E legal să downloadezi torrente ?

Singurul contact cu utilizatorul e:
- cu softul de download: bitTorrent/uTorrent
- cu siteul de torrente
Niciunde nu se specifică cum că ar trebui să fii de acord cu ceva.

Există aici o discuţie din 2006. Atât am putut obţine. [ link extern ]
Aici sunt condiţiile de instalare ale programului: [ link extern ]

Mă interesează politica adoptată de România cu privire la acest aspect.
Mulţumesc.

LaterEdit: Presupun că probleme cu licenţa ar fi dacă un user ar da posibilitatea altora să ia conţinut fără permisiunea autorului, însă dacă se setează upload limit: 1kb/s şi respectivii ar aştepta să downloadeze acel conţinut într-o lună (2362,5 MB) ceea ce ar fi cam dificil (probabil 1% vor aştepta), ar schimba cu ceva asta ?
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
m1ha1g, utilizator
Cel mai recent răspuns: ike2012 , utilizator 16:44, 10 Septembrie 2012
Orice modalitate de descarcare de continut ilicit de pe net, indiferent de mod (torrent, DC++, ODC etc) este si va fi ilegala. Cat timp muzica, fimele, programele pe care le descarcati sunt protejate torrentul dvs este ilegal, nu numai in Romania, dar in toata lumea civilizata.
Singura posibilitate ca torrentul sa fie legal ar fi ca continutul descarcat sa fie neprotejat.
şi atunci de ce nu închid oamenii pentru asta ?
Ce se înţelege prin această protecţie ?
conform AIMR doar punerea la dispozitie este incrimitata. si din punct de vedere tehnic si legal, consider ca au dreptate.

niciun utilizator care face download nu are de unde sti, in prealabil, daca cel care pune la dispozitie are sau nu drept de proprietate, sau dispozitie asupra creatiei.

[ link extern ]
Nu intri la puscarie pt cateva filme si 10-20 de melodii. E nitel mai complicat, dar daca te prinde si reuseste sa dovedeasca ca ai descarcat si uploadat cantitati mari de material protejat, poti sa ajungi si dupa gratii.
Daca faci doar download, fara upload, fara vanzari de cd/dvd-uri sau alte chestii similare, e foarte greu, aproape spre imposibil sa dovedeasca ca ai comis o fapta incriminata de lege.

Dar, avand in vedere ca pentru a face download e nevoie de upload, pot sa te prinda destul de usor :D.

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Download de pe torrent mfmf13 mfmf13 Buna, am si eu o intrebare la care caut de mult timp un raspuns concret. Ce se poate intampla la noi in tara daca downloadezi de pe torrent? Ma refer strict la ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)