avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit impus pe un teren care nu-ţi aparţine!? Şi ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit impus pe un teren care nu-ţi aparţine!? Şi retroactiv!!!

În "urbea" noastră, primăria pretinde impozit (retroactiv pe 3 ani!) pe terenul aferent parcării de domiciliu! In acest scop se prevalează de o decizie a Camerei de Conturi judeţene din 2014, bazată pe (citat) "prevederile art. 256 alin (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, pct. 73 alin (2/3) privind Normele metodologice de aprobare a Codului fiscal, unde se precizează: " în cazul terenurilor proprietate publică şi privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare sau folosinţă persoanelor fizice ori juridice, se datorează taxa pe teren în sarcina concesionarilor, locatarilor ori titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz. Dacă o persoană juridică-concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare ori de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru acelaşi teren cualte persoane, taxa pe teren va fi datorată de utilizatorul final".
Pe lîngă faptul că se face o ilegalitate pretinzîndu-se taxa retroactiv din 2013, mai există şi altă ilegalitate: contractele noastre din 2013 se numeau " de prestări servicii" nicidecum de închiriere. Ce părere aveţi?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
Sandu Marian, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Taxa pe teren innocent innocent Conform art. 256 din noul cod fiscal, pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului si care au fost concesionate, inchiriate, date in ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite iulianatescu iulianatescu Buna ziua, noi suntem o asociatie de crescatori animale si am concesionat pas une de la primarie .trebuie sa platim si impozit pe terenul concesionat sau numai ... (vezi toată discuția)