avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor ANL
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor ANL

Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din 2010 si nu mi se pare corect ca odata ce platesc chirie sa platesc si impozit pe ceva ce nu este al meu.
Cel mai recent răspuns: SimionescuAlina , utilizator 20:24, 15 Martie 2015
Conform prevederilor Codului fiscal, art 249, alin 3 si punctului 17, alin 2 din normele metodologice de aplicare ale codului fiscal:
din codul fiscal:
art 249, alin 3
(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

din norme:
"(2) În cazul clădirilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, se datorează taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală doar pentru persoanele juridice, concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri. Dacă o persoană juridică - concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare sau de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru aceeaşi clădire cu alte persoane, taxa pe clădiri va fi datorată de utilizatorul final" iar dvs va aflati in aceasta situatie(sunteti utilizatorul final) in care aveti incheiat contractul de inchiriere cu o persoana juridica care este titular al dreptului de administrare.
Bine daca trebuie sa platim ,platim dar de ce cu penalitati si retroactiv din 2012?
Banuiesc ca asta nu mai este legal? Daca nu am fost informata timp de 4 ani ca am de plata un impozit si dupa vrei si penalitati e ok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasii, persoane fizice, platesc impozit pe imobilul inchiriat? NicoT NicoT Sunt profesor si am primit de la Primaria Mangalia, in anul 2002, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala, o locuinta spre inchiriere in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)