avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna ziua,
referitor la taxa auto, se returneaza de catre statul roman, pentru autoturismele inscrise, in tara, in perioada 2007-2013?
Daca autoturismul a fost radiat in luna martie 2016, se mai poate recupera taxa pentru acesta?
Cel mai recent răspuns: angi2011 , utilizator 08:31, 8 Aprilie 2016
Taxa se restituie numai proprietarului vehiculului
au aparut normele metodologice pentru restituire? ne putem adresa fiscului?
Inca nu .
gabrinna1616 a scris:

buna ziua,
referitor la taxa auto, se returneaza de catre statul roman, pentru autoturismele inscrise, in tara, in perioada 2007-2013?
Daca autoturismul a fost radiat in luna martie 2016, se mai poate recupera taxa pentru acesta?

Conform Ordinului care stabileste procedura restituirii taxelor, aflat in dezbatere publica (pana la sfantu asteapta se pare), printre actele care se prezinta in momentul depunerii cererii catre Finante se afla si cartea de identitate in original a solicitantului.
Prin aceasta se doreste a se inlatura persoanele care au vandut autovehiculul sau pe cele care le-au radiat din circulatie, incalcandu-se inca o data normele comunitare, care prevad obligativitatea restituirii taxei platitorului acesteia, pe considerentul ca aceasta a fost una nedatorata fiind contrara normelor comunitare.

multumesc frumos ! aveti dreptate cu "sfantu asteapta" pentru norme, ordonanta a aparut in august anul trecut si normele....cum ati spus si dvs mai sus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto Andreea but Andreea but Bună,Mi-am înmatriculat și eu autoturismul în dec anul trecut (2016)și am plătit taxa auto în jur la 500 de euro.asi dori sa sti dacă mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)