avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RECUPERARE TAXA AUTO
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RECUPERARE TAXA AUTO

Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc.
Cel mai recent răspuns: n_roxxanne , utilizator 13:22, 14 Aprilie 2016
Puteti cere, dar nu e indicat! Sfatul meu este sa mai asteptati cateva luni pana se pronunta CEDO. In acest moment instantele resping in proportie de 99% dosarele privind restituirea timbrului de mediu.
Mai multe si mai in amanunt gasiti aici :
[ link extern ] /
P.S. Cititi si comentariile de pe blog!
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
DlGoe, utilizator
Buna ziua,
Sunt noutati privind recuperarea taxei auto?? Am platit-o in iulie 2014.Multumesc frumos!
pot solicita restituirea timbrului de mediu achitat pentru inmatriculare auto in iulie 2014 si in iulie 2015 in baza OG NR.40/2015? Mentionez ca am achitat pt 2 auto in ani diferiti.Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate .
Se restituie doar taxele achitate pana la data de 15.03.2013, data intrarii in vigoare a O.U.G nr.9/2013-privind timbrul de mediu .
Fiscul a decis cum se restituie taxa auto tuturor proprietarilor de mașini!
În septembrie anul trecut, Guvernul a decis că proprietarii de mașini care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot cere restituirea acestora.

Vești bune pentru proprietarii de mașini. Fiscul a decis cum va restitui taxa auto, considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută ilegal.

Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluționate în maximum 45 de zile, potrivit www.profit.ro. Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale, întinse pe durata a 5 ani, în contul bancar al proprietarului automobilului.

Sa inteleg ca pot solicita restituirea daca am achitat in 2014 si 2015??
multumesc.

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Restituirea timbrului de mediu pentru autovehicule Cretu Florin Cretu Florin In data de: 10.10.2013 am platit suma de: 9119 lei reprezentind timbrul de mediu pt inmatricularea in RO a uni autovehicul second hand care avea euro4. In ... (vezi toată discuția)