Am o angajata de la inceputul lunii martie, care incepand d pe data de 20.07.09 nu a mai venit la munca, specificand verbal cu o zi inainte ca isi da demisia. Mentionez ca pe data de 25.07.09 s-a casatorit civil si religios, nu a depus nici o cerere pentru concediu. Am incercat sa o sun dar nu a raspuns la telerfon. Pe data de 03.08.09 i-am trimis prin posta la adresa din buletin sa se prezinte la locul de munca pt clarificarea situatiei, dar nu am primit nici un raspuns. Mai nou am aflat ca s-ar afla in concediu medical de pe data de 20.07.09, ca ar fi insarcinata si se simte rau. Aceste lucruri le-am aflat de la unele persoane care s-ar fi intalnit cu mama ei. Specific ca eu nu am primit nici un concediu medical .Ce ma sfatuiti sa fac. In conditiile de fata eu pot sa ii desfac contractul de munca?Daca a vea concediu nu trebuia sa il prezinte pana pe data de cinci ale luniii urmatoare?Nu imi permit in situatia existenta sa pltesc concediu medical pt ea si sa angajez inca un omj. Multumesc
1. Concediul medical nu il platiti din banii firmei dvs. (decat o mica parte din el), restul este platit de CASS.
2. Puteti sa incepeti procedura de concediere pentru abateri disciplinare; va trebui sa se prezinte la comisia de cercetare disciplinara prealabila si acolo veti lamuri situatia.
3. Ar fi bine daca ati avea un Regulament intern (obligatoriu, conform Codului muncii). Acolo trebuie sa fie prevazuta o asemenea situatie si cum se rezolva.
4. Pastrati toata corespondenta avuta cu salariata. Va foloseste.
Curioasa situatie....oare cum este o mireasa in concediu medical?#-o
Concediu medical este dat pentru refacerea persoanei care are o problema medicala.....saraca salariata, ce chin pe capul ei sa fie bolnava si sa trebuiasca sa mearga la propria nunta. As fi curioasa sa vad si inregistrarea video facuta la fericitul eveniment;)
Oricum un salariat care este in concediu medical este obligat sa anunte angajatorul despre aceasta situatie.
Dumnmeavoastra nu va puteti lua dupa vorbe, asa ca demarati procedura cercetarii disciplinare.
Daca ar fi avut concediu medical, l-ar fi prezentat, deoarece acestea se elibereaza pe luni, separat. Unul aferent perioadei din iulie, (pe care ar fi putut sa il prezinte pana pe 05, dar nu l-a prezentat nici in 07, deci nu il are), iar altul incepand cu data de 01 august sau urmatoarele zile, daca ar fi tot in concediu medical, urmeaza sa il primeasca si sa il prezinte pana pe 05 sept, dar trebuie sa anunte personal acest lucru.
Evident in iulie, a inregistrat absente nemotivate, care, pot atrage concedierea disciplinara.
Angajatul are obligatia sa anunte superiorul despre starea sa de boala in 48 ore de la ivire. Cum acest lucru nu s-a intamplat, se face vinovata.
Decizia de concediere
Bello
Va rog , daca se poate , sa lamurim urmatoarea problema: ce efecte poate avea o adeverinta medicala asupra unei decizii de concediere? Cazul se prezinta ... (vezi toată discuția)