avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate declaratie/plata taxa fond de mediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate declaratie/plata taxa fond de mediu

Buna ziua!
Societatea la care lucrez este o casa de expeditie- transporturi . Avem un depozit logistic din activitatea caruia rezulta deseuri de carton si folie plastic. Am incheiat un contract cu o firma de colectare care vine si ridica deseurile. Imi elibereaza un tichet de cantar, eu eliberez un aviz , dupa care eu emit factura .
Intrebarea mea este cine declara si plateste taxa la fondul de mediu? Eu ,firma care predau deseurile sau firma de colectare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariananitu , utilizator 16:52, 29 Martie 2016
Deseurile va rezulta strict din depozitare, sau aduceti si marfa din comunitatea europeana? Regula este, cine introduce deseurile pentru prima data pe piata( carton hartie/plastic/ lemn) le declara si plateste diferenta fata de cotele care nu se valorifica. Ar trebui sa intrati pe site-ul ANPM/deseuri si va documentati la obligatii( sunt mai multe) in cazul ca sunteti in aceasta categorie.
Deseurile rezulta din depozitare-manipulare. Firmele de transport a caror activitate o intermediem aduce marfa in tiruri , in depozitul nostru se descarca si se grupeaza pe destinatii din Romania in paleti mai mici . Nu noi introducem pe piata din Romania marfuri ambalate, ci firmele de transport pentru clientii lor.
La un moment dat aveam foarte multe cartoane si folii de plastic si am decis sa le colectam.
Avem un registru cu evidenta deseurilor, unde completam periodic cu cantitatile ridicate de firma de colectare.
Acum, daca emitem factura pentru deseurile "vandute", am gandit ca ar trebui sa platim vreun impozit, ceva, pentru 20 lei pe luna cat avem noi factura.
Voi ce ziceti?
Impozit platiti(16%) dar nu catre mediu. Nu aveti aceasta obligatie catre mediu, dar e corect sa le valorificati si nu sa le ardeti, ca multi altii.Este o responsabilitate , pe care ar trebui sa o avem toti, aceea de colectare selectiva si valorificare.
Corect,se plateste impozit pe profit pe intreaga activitate, unde se aduna si factura asta cu deseurile.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Declaratia la fondul de mediu -ambalaje introduse pe piata bigi bigi Buna am o firma (comert en gros) care face importuri de bunuri, care vin ambalate pe paleti, in cutii de carton si folii de plastic. Pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)