avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Paleti lemn - ambalaj reutilizabil?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil?

Buna ziua!
Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015.
Firma la care lucrez are ca obiect de activitate prelucrarea cafelei. Pe scurt importam cafea ambalata in saci de AL, inveliti in folie de plastic pe paleti de lemn. Procesam cafeaua rezultand monodoze de cafea, o ambalam in cutii de carton . Distributia se face intern, coletam marfa pentru fiecare filiala. Cutiile de cafea se aseaza pe palet de lemn , infoliat. Se transmit prin curier si sunt receptionate de reprezentantii nostrii zonali pentru a fi distribuite catre clientii nostrii.

In fiecare luna declaram intrarea pe piata a deseurilor de ambalaje dupa cum urmeaza: ambalaj primar( pungi de AL produs finit, folie AL monodoze , cutii de carton ca unitate de ambalare, hartia de fltru pentru cafea, pungi de plastic ca unitate de ambalare), ambalaj de desfacere ( paharele de carton importate) , ambalaj secundar si transport( cutii de carton de transport, folii de plastic de infoliat, paleti de lemn).

Paletii de lemn declarati sunt cei pe care ii primim facturati pe facturile de achizitie cafea, folii, pahare, piese de schimb, aparate.
Acesti paleti de lemn ii refolosim apoi pentru a trimite coletele prin curier. Acestia nu se mai intorc catre noi , de aceea suntem nevoiti sa achizitionam paleti second hand sau reconditionati pentru acoperirea necesarului de transport intern intre depozitul central si filiale. Nu il putem considera ambalaj reutilizabil pentru ca il folosim doar intern. Uneori achizitionam si paleti noi de pe piata interna. Acesti paleti trebuie declarati?

Avem contract de transfer responsabilitati deseuri cu o firma pentru indeplinirea obiectivului de reciclare. Din pacate situatia la lemn e dificila , prin urmare va rog sa ma ajutati cu o idee cum pot acoperi deficitul de lemn reciclat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: enter_stef , utilizator 09:04, 28 August 2016
Daca trimiteti paletii de lemn si nu se mai intorc la dumneavoastra ii introduceti in piata. Este clar ambalaj tertiar (de transport). Ii aveti din doua surse ( din import si de pe piata locala). Dar nu contreaza prea mult de unde ii aveti.

Daca doriti sa scapati de asta (sa nu se mai considere ca dvs ii introduceti in piata), nu ii mai trimiteti in piata ci la o alta firma. Trebuie sa faceti un aviz (cu valoare zero dar nu sunt sigur contabil daca e ok) ca ati predat/vandut paletii catre firma care a luat produsele pe acel palet.

In acest moment dvs va descarcati de paleti si parterul se incarca cu acei paleti. E ca si cum el cumpara paleti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare ambalaje la fondul de mediu radulescuflore radulescuflore Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri la raportarea ambalajelor introduse pe piata: - daca achizitionez paleti de lemn de la o firma producatoare din ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia la fondul de mediu -ambalaje introduse pe piata bigi bigi Buna am o firma (comert en gros) care face importuri de bunuri, care vin ambalate pe paleti, in cutii de carton si folii de plastic. Pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)