avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara platita in romania de persoana cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara platita in romania de persoana cu venituri in tara UE

Buna seara
Va adresez urmatoarea intrebare :
O persoana este obligata sa plateasca pensie alimentare la nivelul minim pe economie din Romania , acesta lucreaza cu contract in UE . Mama vrea sa obtina cotele de 1/4 dar raportate la veniturile reale .
care sunt posibiltatile si care sunt pasii ?
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 09:08, 29 Martie 2016
Mama in calitate de reprezentant legal al copilului minor poate introduce oricand actiune de obligare a tatalui la plata pensiei de intretinere raportat fie la nivelul veniturilor acestuia (daca face dovada unui loc de munca), fie la minim pe economie (daca face dovada rezidentei intr-o tara straina se va avea in vedere nivelul venitului minim de acolo).
Dovada scrisa este mai greu de obtinut relatia cu fostul sot este dificila , dar prin solicitarea adresata instantei si aceasta sa emita solicitari catre ambasade etc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de alimentara (intretinere )copil platita in tara .... victor sorin victor sorin O persoana plateste pensie in tara in baza unei hotariri judecatoresti , la momentul in care sa stabilit pensia , persoana muncea in Romania cu salariu minim ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara David Mirabela David Mirabela sunt in divort cu sotul meu , impreuna avand un copil de 3 ani si jumatate care a aramas in ingrijirea mea.El este plecat cu contract de munca in strainatate{ ... (vezi toată discuția)
Model cerere de recalculare a pensiei alimentare lore28 lore28 buna ziua, cum trebuie sa procedez pt o marire a pensiei alimentare? am divortat in 2011 si at a fost de acord sa mi plateasca 150 lei lunar,deoarece ... (vezi toată discuția)