avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Opozitie la executare respinsa ca tardiv introdusa
Discuție deschisă în Executare silită

Opozitie la executare respinsa ca tardiv introdusa

Desi doresc sa fac apel la hotarare inca nu am primit motivarea instantei.
Pot face contestatie la executare daca sau o sa o considere tardiva si pe aceasta intrucat au trecut 5 luni din momentul introducerii opozitiei pana in momentul solutionarii. Daca as fi facut contestate in loc de opozitie mentionez ca pentru aceasta (contestatie) as fi fost in termen. Mentionez ca executarea este inceputa pe vechiul cod civil si consider ca este perimata intrucat creditorul a depus la dosar doar cererea de executare silita (in anul 2012), restul actelor sunt emise doar de executor.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
Anais84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anais84 , utilizator 22:38, 9 Aprilie 2016
nu strica mai multe detalii! ce v-a nemultumit in ceea ce priveste cambia/BO? nu este valabila? ce act de executare vreti sa contestati?

motivele de contestatie sunt tootal diferite de cele de opozitie...
Problema mea este cea legata de termenul pt. contestatie, in situatia in care eu am facut opozitie mi mi s-a respins.
Contestatia vreau sa o fac pentru perimare.
Vreau sa ridic exceptia perimarii si o pot ridica doar prin contestatie la executare (din ce am inteles din lege). Insa eu am primit o poprire si in baza ei am facut opozitie crezand ca va merge mai repede. Mi s-a respins ca tardiv introdusa, desi am ridicat exceptia perimarii, aceasta nu s-a regasit in dispozitivul hotararii instantei. Am vre-o sansa in apel sa cer modificarea obiectului cererii din opozitie in contestatie si sa mi se admita? Avand in vedere ca eu am anexat la cererea de chemare in judecata ceea ce am primit pt. poprire: adresa infiintare poprire, PV cheltuieli, BO si Investirea BO si am aratat ca nu am primit somatia, era cumva instanta obligata sa recalifice obiectul cererii. Sunt foarte multe nereguli atat in modul in care s-a desfasurat procesul cat si in motivarea si decizia instantei (in principal greseli de date, confuzii etc., referirea in horarare la un alt executor si alt dosar de executare cu care nu am nici o legatura-si alte diverse).
Daca s-ar recalifica as avea 100% sanse de castig. Daca ridic acum separat exceptia, pierd intrucat adresa de poprire a intrerupt perimarea.
P.S. Judecatorul este obligat sa semneze hotararea sau doar grefierul? Ca sentinta mea are doar semnatura grefierului :((
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2016
Anais84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare gresit formulata? olivia.neacsu olivia.neacsu Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in legatura cu motivarea apelului. In speta, in anul 2012 am fost executata silit pentru un contract de credit. La ... (vezi toată discuția)
Acte care intrerup perimarea executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc. Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)