avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Acte care intrerup perimarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Acte care intrerup perimarea executarii silite

Buna ziua,
Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc.
Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar sunt si acte care nu intrerup perimarea spre exemplu simpla cerere a creditorului de a continua executarea, fara a intreprinde activitati de executare silita nu intrerupe cursul perimarii(am gasit o speta cu privire la afirmatia mea)
Sunt in executare silita, anul trecut imobolul a fost scos la licitatie, ulterior nu s-au mai intreprins alte masuri de executare silita(nu am verificat dosarul, dar eu nu am mai fost somata sau instiintata asupra vreunei forme de executare- lucru care mi ar incalca dreptul de a face contestatie la executare in cazul asta).
Contestatia mea(cu privire la prima licitatie) a fost respinsa ca tardiva.
Intrebarea mea este daca in termen de 1 an de zile nu s-au efectuat acte de executare, in ce conditiii pot cere perimarea executarii?
Nu as vrea sa mai astept pana la un nou act de executare, vreau sa radiez somatia din cartea funciara daca intradevar opereaza perimarea.

Multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:26, 8 Aprilie 2015
Perimarea executarii silite, reprezinta sancţiunea procesuala ce determina stingerea actelor de urmarire ca o consecinta a lipsei de diligenta a creditorului, care nu manifesta staruinta pentru realizarea executarii silite incepute la cererea sa si opereaza de plin drept, odata cu implinirea termenului de sase luni de la data ultimului act de urmarire
Daca executarea este inceputa inainte de 15.02.2013, puteti formula contestatie la executare in baza art. 399 vechiul cod de procedura,taxa este de 1000 lei sau calculata la valoarea creantei bancii, ori a imobilului executat, in functie de care taxa este mai mica.
Nu castigati nimic cu perimarea, daca nu se implineste si termenul de prescriptie.
Executarea silita va fi reluata de catre creditor


Va multumesc pentru raspuns, stiu ca executarea va fi reluata de catre executor, dar eu am dreptul sa fac contestatie la executare si sa invoc aceleasi dreptui pe care le am pierdut introducand tardiv contestatia la executare, am inteles bine?
Plus drepturi noi pentru ca m am mai desteptat.
Am inteles corect efectul perimarii? si da cred ca se implineste termenul de prescripie.
Este vb despre linie de credit semnata in 30.04.2008 eu am emis BO. Ulterior si fara mandat creditorul a inscris, in fals, o data a emiterii 29.06.2009 cu scadenta in 07.07.2010.BO a fost completat in fals si fara voia mea, banca ar fi trebuit sa l prezinte la vedere.Deci este nul ca titlu de credit cambial, iar creanta se afla in termen de prescriptie implinit.
Sper ca ati inteles despre ce este vorba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
ancut75, utilizator
"Daca executarea este inceputa inainte de 15.02.2013, puteti formula contestatie la executare in baza art. 399 vechiul cod de procedura,taxa este de 1000 lei sau calculata la valoarea creantei bancii, ori a imobilului executat, in functie de care taxa este mai mica.
Nu castigati nimic cu perimarea, daca nu se implineste si termenul de prescriptie.
Executarea silita va fi reluata de catre creditor"


1000 lei? nu era 194 lei? de ce 1000 cum de s-a facut atata?
Buna seara,din pacate se fac multe lucruri urate,va spun din experienta,in cazul nostru timp de 2 ani si ceva nu am primit absolut nici o hartie nici de la executor,nici de la altcineva si dupa doi ani si ceva de la prima somatie,chiar inainte sa se prescrie datoria am primit somatia nr 6 direct si am descoperit dupa ce ne-am luptat sa aflam adevarul ca au fost ''fabricate'' rapid niste acte in dosarul de executare si ma refer la cereri de staruinta (chiar si fotocopiate) si la somatii trimise la o adresa la care nu am avut domiciliul niciodata ....si cate si mai cate.
Dupa luni de lupta in instanta justitia noastra corecta a hotarat ca nu este obligatoriu sa scrie creditorul cererea de staruinta ,ca se poate multiplica o cerere de staruinta inregistrata anterior pentru a se depune in dosar la o data ulterioara si ca desi niciodata nu am avut alt domiciliu afara de cel din buletin (se putea verifica la Serviciul de Evidenta a Populatiei) nu am avut alta resedinta afara de adresa din buletin si nu am solicitat nici eu si nici creditorul sau alte persoane comunicarea actelor la alta adresa instanta a considerat ca emiterea somatiilor la o adresa la care nu am avut domiciliul,resedinta si nici nu a fost indicata pt comunicarea actelor este legala drept urmare a respins contestatia.Nici acum nu-mi vine sa cred ce marsavii se pot face si cum si-a putut motiva instanta hotararea,bineinteles la mijloc a fost un executor cu renume in astfel de ''reusite profesionale''..........
ancut75 a scris:

1000 lei? nu era 194 lei? de ce 1000 cum de s-a facut atata?


Noile taxe de timbru judiciar sunt si de 10 ori mai mari. In cazul contestatiei la executare, e specificat "nu poate depasi 1000 de lei indiferent de valoarea contestata", astfel ca se percepe o taxa de 1000 de lei implicit, pentru orice, oricat.

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)
A. contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea ... aurelsmeu aurelsmeu A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea perimarii,neomunicarea cesiuni de reanta de catre institutia bancara care institutia de ... (vezi toată discuția)