avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare c.i.m. gravida in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare c.i.m. gravida in perioada de proba

Buna ziua,

Sotia mea tocmai a schimbat locul de munca si a aflat recent ca este insarcinata.

Schikband locul ea se afla in perioada de proba de 90 de zile. Intrebarea mea este: firma poate sa o disponibilizeze in aceasta perioada ? Gravidele aflate in perioada de proba beneficiaza de anumite conditii mai exact sunt protejate pentru a nu fi disponibilizate sau angajatorul pot renunta fara nicio justificare in aceasta perioada?

Multumesc anticipat!

Dan
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 4 Aprilie 2016
Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere - art.60 alin.1 lit.c C.mun.

Insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .. posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.


Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Va rog un raspuns. Daca o angajata anunta, aflandu-se in perioada de proba de 3 luni, starea de graviditate, aceasta din urma poate fi ... (vezi toată discuția)
Concediere femeie însărcinată Madalin Chirca Madalin Chirca Poate fi concediata o femeie însărcinată dacă s-a angajat recent intr-o firma care i-a facut contract pe perioada nedeterminată în care scrie ca primele ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)