avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere femeie însărcinată
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere femeie însărcinată

Poate fi concediata o femeie însărcinată dacă s-a angajat recent intr-o firma care i-a facut contract pe perioada nedeterminată în care scrie ca primele 30 de zile sunt de probă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 8 Noiembrie 2016
Concedierea este una, iar incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba este alta.

1. Codul Muncii prevede expres ca :
Art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....

Prin urmare, nu se poate concedia o salariata gravida daca angajatorul i s-a adus la cunostinta de salariata respectiva ca este gravida.

2. Singurele exceptii de la regula sunt in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

3. Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere - art.60 alin.1 lit.c C.mun. .
Insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .. este posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Risc maternal SandraMaria03 SandraMaria03 Bună dimineața! Pot fi concediata daca sunt in perioada de probă intr.un contract pe perioadă nedeterminată, in conditiile in care sunt însărcinată si ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)